Άνοιξη: από τις ομορφότερες εποχές του χρόνου, γένους θηλυκού, “ζωηρή” και “τσαχπίνα”.

“Ή Άνοιξη είναι η παιδική ηλικία του έτους” είπε ο αγγλος ποιητής Άλφρεντ Τέννυσον, “την άνοιξη αν δεν την βρεις τη φτιάχνεις” αναφέρει με τη σειρά του ο δικός μας Οδυσσέας Ελύτης.
Η Άνοιξη είναι μια από τις ομορφότερες εποχές του χρόνου, γένους θηλυκού, εμ τι θα ήτανε η άτιμη, ζωηρή και τσαχπίνα. Ποιήματα, άρθρα-αφιερώματα, τραγούδια, όλα για εκείνη!
 
Θα πρότεινα να ξεκινούσαμε μια προετοιμασία για τον ερχομό της, τουλάχιστον ένα μήνα πριν. Εκεί που κρυώνεις, κλείνεσαι μέσα στο σπίτι, κουλουριάζεσαι στις κουβέρτες, έχεις κακή διάθεση γιατί έχεις τους λόγους σου, βρέχει κιόλας και βοηθάει, καιρός και διάθεση πάνε μαζί. Και μια μέρα έρχεται η άνοιξη, έτσι ξαφνικά, απροειδοποίητα, κουνιστή και λυγιστή, τσουπ! Ο Ήλιος βγαίνει περήφανος, λαμπερός στον γαλάζιο ουρανό, τα λουλουδάκια ανθίζουν, τα χρώματα της φύσης γίνονται πιο έντονα. Οι μυρωδιές; αυτή η νεραντζιά πραγματικά με τρελαίνει, λες και εισχωρεί στα κύτταρά μου και κάτι περίεργο συμβαίνει. Ο Περιπτεράς (τον αντιπαθώ, για να καταλάβεις) να περάσει από μπροστά μου και να είμαι δίπλα στη νεραντζιά; πάει ερωτεύτηκα σίγουρα σου λέω, τραγικό!
 
Η άνοιξη λέει ανεβάζει την ψυχολογία μας, είναι η εποχή της αλλαγής, της ανανέωσης, του έρωτα. Νιώθω μια πίεση. Το ζώδιό μου τα τελευταία 5 χρόνια λέει πως την άνοιξη θα βρω τον έρωτα της ζωής μου. Βήχω και ξεροβήχω, αλλά δε τόνε βλέπω παιδί μου, μάλλον θα αλλάξω ζώδιο. Να χάσουμε βάρος, να αλλάξουμε χτένισμα, χρώμα στα μαλλιά, να γινουμε πιο όμορφοι κτλ. Και δωστου η νέα κολεξιόν άνοιξη-καλοκαίρι του τάδε σχεδιαστή, η νέα σειρά μακιγιάζ για να είσαι ανοιξιάτικη λέμε. Με πιέζεται το καταλαβαίνεται;
 
Συγγενική λέξη «ανοίγω»! Πάρα πολύ ωραία, να ανοίξω, το μυαλό μου, την καρδιά μου, άντε να ανοίξω και το χρώμα των μαλλιών μου! Αλλά δεν είμαι ρομπότ, άνθρωπος είμαι. Δεν μπορώ αυτό που συμβαίνει απ τη μια στιγμή στην άλλη. Την αγαπώ την άνοιξη αλήθεια σου λέω, απλά θέλω τον χρόνο μου για να μπω σε αυτή στη σχέση, σιγά σιγά, όμορφα, γλυκά!
 
Γράφει η Μαριλένα Χρόνη
Γραφίστρια – Εικαστικός
 
 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue