Ανοσοποιητικό Σύστημα: το “φρούριο” του οργανισμού μας

Η μοναδική προφύλαξη που διαθέτουμε ενάντια σε κάθε προερχόμενη από το περιβάλλον απειλή, είναι το «ανοσοποιητικό μας σύστημα». Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου λειτουργεί κανονικά, ο οργανισμός δεν προσβάλλεται από χρόνιες και σοβαρές ασθένειες.

Το ανοσοποιητικό σύστημα διεκπεραιώνει δύο λειτουργίες:

  • Αφενός διαχωρίζει αυτά που ανήκουν στον οργανισμό
  • Αφετέρου καταστρέφει, εξαλείφει ή απομονώνει όλα αυτά που δεν του ανήκουν

Βεβαίως, αυτές οι δύο λειτουργίες, επιτυγχάνονται μόνο στην περίπτωση που το ανοσοποιητικό σύστημα λειτουργεί ιδανικά. Οι διαταραχές δημιουργούνται όταν το σώμα:

  • Αναγνωρίζει εσφαλμένα κάποιον εισβολέα και επιτίθεται στον ίδιο του τον εαυτό (σκλήρυνση κατά πλάκας, ψωρίαση, ρευματοειδής αρθρίτιδα, λεύκη,  ερυθηματώδης λύκος κτλ)
  • Αδυνατεί τελείως να αναγνωρίσει τον εισβολέα
  • Επιβαρύνεται, λόγω κακής διατροφής, μόλυνσης, τοξικότητας ή καταπόνησης, σε βαθμό που οι επιπτώσεις στο ανοσοποιητικό του σύστημα είναι μη αναστρέψιμες.

Δυστυχώς δεν συνειδητοποιούμε το μέγεθος του των τοξινών προσβολών που υφίσταται καθημερινά το ανοσοποιητικό σύστημα και δεν θα το συνειδητοποιήσουμε, μέχρι να προσβληθούμε από κάποια ασθένεια.

 

Κάλλη Σκαρλάτου

Ολιστική Βοτανολόγος & Ενεργειακή Θεραπεύτρια

“Βιβλιογραφία:

ΑΚΡΑΙΑ ΤΟΞΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ” ΤΟΥ Dr.Howard W.Fisher

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue