Likewomangr apergia 8942c8a2

Απεργία: Παραλύουν την Πέμπτη δημόσιο και ιδιωτικός τομέας – Τι θα παραμείνει κλειστό

author likewoman

14 Μαρ 2023

Σε 24ωρη απεργία, που αναμένεται να «παραλύσει» το δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, προχωρούν την Πέμπτη, 16 Μαρτίου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η κινητοποίηση εκτιμάται ότι θα «παγώσει» σε σημαντικό βαθμό τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ κλειστά, μεταξύ άλλων, θα παραμείνουν και τα σχολεία της χώρας.

Στην ανακοίνωσή της που αφορά τα σχολεία, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) επισημαίνει πως οι εκπαιδευτικοί θα συμμετέχουν «μαζικά στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 16/3» και καλεί τους εκπαιδευτικούς να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 και σε όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις ανά τη χώρα.

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 για να απαιτήσουμε μαζί με όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δυστύχημα  των Τεμπών.

Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Χαιρετίζουμε τους/τις εργαζόμενους/ες, τους μαθητές και τις μαθήτριές μας και το φοιτητικό κίνημα που συμμετείχαν στις ως τώρα κινητοποιήσεις και καλούμε σε ένταση και συνέχεια του αγώνα. Το δυστύχημα  στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί! Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε να αποκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες της τραγωδίας που ζει ο λαός μας, να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι και να μην κρύβονται πίσω από τα “ανθρώπινα” λάθη.

Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να σιωπήσουμε και φυσικά δεν το κάνουμε, αντίθετα από την πρώτη στιγμή βγήκαμε στους δρόμους και αγωνιζόμαστε για να πληρώσουν καταρχήν οι ένοχοι και για να μην υπάρξει άλλη τέτοια τραγωδία».

Την ίδια στιγμή, μεγάλη συμμετοχή στην απεργία αναμένεται και από τα σωματεία εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η πρώτη ανακοίνωση ήρθε από το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ (λεωφορεία), το οποίο αποφάσισε να συμμετέχει στην απεργία της Πέμπτης με στάσεις εργασίας. Η στάση θα είναι από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας -δηλαδή τα λεωφορεία θα κινούνται κανονικά από τις 9:00 έως τις 21:00. Με τον τρόπο αυτό θα εξυπηρετηθούν και οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια.

Επιπλέον, λόγω της απεργίας που κήρυξε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς δεν θα πραγματοποιεί δρομολόγια, καθ’ όλο το 24ωρο, ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

«Σύσσωμη η Ελληνική κοινωνία σοκαρισμένη από τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στην ιστορία του νέου Ελληνικού Κράτους, απαιτεί να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα κρίσιμα ερωτήματα που προκάλεσαν την τραγική απώλεια των συναδέλφων και συμπολιτών μας. Στην προσπάθεια να χυθεί άπλετο φως στα αίτια του δυστυχήματος και στην απόδοση ευθυνών σε αυτούς που τους πραγματικά αναλογούν, όσο ψηλά και αν βρίσκονται η Ομοσπονδία θα σταθεί αρωγός. Είμαστε μαζί. Είμαστε ενωμένοι μακριά από αλληλοκατηγορίες και πολιτικές σκοπιμότητες. Είμαστε δίπλα στους συγγενείς των συναδέλφων μας και των συμπολιτών μας που έχασαν τόσο άδικα τους δικούς τους ανθρώπους, με την υπόσχεση να φτάσουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο» αναφέρει η ΠΟΣ, καλώντας στις 11.00, το πρωί της Πέμπτης, στο Σύνταγμα.

Μέχρι αύριο οι ανακοινώσεις για μετρό, τραμ, τρόλεϊ
Υπενθυμίζεται ότι χωρίς λεωφορεία θα μείνει την Πέμπτη και η Θεσσαλονίκη, με τα σωματεία του ΟΑΣΘ να συμμετέχουν στην απεργία με 24ωρη κινητοποίηση. Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, όπως αναφέρουν, διεκδικούν μια ασφαλή δημόσια συγκοινωνία τόσο για τους πολίτες όσο και για τους εργαζόμενους. Να τονιστεί πως κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες.

Το αργότερο μέχρι αύριο, αναμένονται ανακοινώσεις από τα σωματεία εργαζομένων στο μετρό, το τραμ και τα τρόλεϊ. Να σημειωθεί ότι τα ΔΣ των σωματείων εργαζομένων στο μετρό θα πραγματοποιηθούν αύριο -επομένως αύριο αναμένονται και οι σχετικές αποφάσεις.

24ωρη απεργία στα πλοία την Πέμπτη

Διαβάστε τη συνέχεια στο iefimerida.gr

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue