«Απλώς Περνάμε Καλά»-Η Νέα Τάση Για Να Πεις Ότι Είσαι Σε Σχέση Ή Αποφυγή Ενός Πολύ Απαιτητικού Label;

Η αιώνια απορία των σχέσεων στην σημερινή εποχή. Ξέρει κάποιος να μας πει πόσο κρατάει η περίοδος «απλώς περνάμε καλά»; Γιατί όπως φαίνεται, το να πούμε ότι είμαστε σε μία σχέση, μάλλον μας δυσκολεύει τώρα τελευταία εμάς του ανθρώπους. Μπορεί να μετράω χρόνια ερωτικής ζωής, αλλά μάλλον με την απορία θα μείνω και εγώ, αλλά και το 99% των ανθρώπων που ακόμα δεν τους λες ζευγάρια, αλλά και πάλι δεν ξέρουν πότε θα γίνουν.

Το σενάριο έχει ως εξής αγαπημένη μου. Γνωριστήκατε μέσω κοινής παρέας, ή από το facebook, ή από το grindr ή από το badoo ή από όπου αλλού και αποφασίσατε ότι θα θέλατε να γνωρίσετε ο ένας τον άλλον. Έκτοτε, έχετε βγει μαζί κάποιες φορές και περνάτε πάρα πολύ καλά ( και όχι δεν το αισθάνεσαι αυτό μόνο εσύ ). Έχετε ας πούμε αποκτήσει έναν δικό σας τρόπο επικοινωνίας, ο οποίος σίγουρα είναι πάρα πολύ καλός. Σαν ζευγάρι, αλλά δεν είστε ζευγάρι. Τι συμβαίνει τελικά;

Και κάπου πάνω στον μήνα, ήρθε η ώρα να κάνεις την ερώτηση που τον τρομάζει πιο πολύ και από εμένα όταν μου τελειώνει η σοκολάτα στο ψυγείο. «Εμείς τώρα είμαστε μαζί; Είμαστε ζευγάρι;». Δεν θα σε κατακρίνω φυσικά για την ερώτηση που έκανες, γιατί ήταν η καλύτερη που έκανες αυτό τον μήνα, μετά από το «πάμε για ένα χαλαρό ποτάκι;». Η απάντηση όμως έρχεται από τον άνθρωπο που σε κάνει να περνάς τόσο καλά και σε κάνει να νιώθεις πως έχεις μία σχέση: «Αφού περνάμε ωραία τι θέλεις και βάζεις ταμπέλες;».

Γιατί αγαπημένη μου, αυτό είναι στην ουσία η περίοδος «απλώς περνάμε καλά». Ο φόβος της ταμπέλας. Εσείς το ξέρατε ότι η φράση αυτή δεν είναι ολοκληρωμένη όταν χρησιμοποιείται από κάποιους; Η πραγματικότητα ισχύει όταν λέει κάποιος «απλώς περνάμε καλά και όπου βγει». Συγνώμη λατρεμένε μου σύντροφε που δεν σου αρέσουν οι ταμπέλες, αλλά μέσα σε ένα μήνα πρέπει να ξέρεις τι θέλεις να κάνεις με τον άνθρωπο αυτό. Δεν πρόκειται να φτιάξετε το δικό σας σπίτι. Απλά να περάσετε στο επόμενο level που ονομάζεται «σχέση» και αυτό είναι ίσως εκείνο που τρομάζει αρκετούς άντρες και γυναίκες του σήμερα. Η ταμπέλα της σχέσης και της δέσμευσης.

Το λέμε και στους φίλους μας κάθε φορά που ρωτάνε ‘πώς τα πάμε με τον τάδε;’. Το λέμε και στη μαμά μας και σε όποιον άλλο έχει τύχει να ξέρει πως αυτό το διάστημα ‘βγαίνουμε με κάποια ή κάποιον’. Και γιατί κάποιος να τρομάξει με την παραπάνω ταμπέλα; Φοβόμαστε! Φοβόμαστε και το ρίχνουμε στα μάτια μας έτσι ώστε αν κάτι δεν πάει καλά να πούμε ένα «το περίμενα» και να πάμε παρακάτω, αλλά και γιατί τις περισσότερες φορές το «πολύ καλό» δεν το αντέχουμε. Γιατί ξέρουμε ότι για να διατηρηθεί, θέλει πέρα από τύχη και καλό timing, και προσπάθεια… 

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue