Απώλεια βάρους: Σταθεροποιείστε το ζάκχαρό σας


20 Οκτ 2017

H βάση και της απώλειας βάρους και της αντιγήρανσης είναι η σταθεροποίηση του σακχάρου. Τι πρέπει να θυμάστε:

Τροφές με υψηλό ΓΔ: Προκαλούν αυξημένο σάκχαρο στο αίμα και περισσότερη ινσουλίνη, η οποία προκαλεί αποθήκευση λίπους στην κοιλιά και διαρκή πείνα. Μακροπρόθεσμα μπορεί να δημιουργηθεί ινσουλινοαντίσταση και διαβήτης.

Σε ένα γεύμα με πολλές τροφές, για να χάσετε βάρος, επιλέγετε αυτές με χαμηλό ή μέτριο ΓΔ. Ορίζουμε ως χαμηλό<35, μέτριο 36-55 και υψηλό>56. Τροφές με μηδενικό ΓΔ είναι η πρωτεΐνη (αβγό, κρέας, κοτόπουλο, ψάρι) και καλά λιπαρά (ξηροί καρποί, ελαιόλαδο, αβοκάντο).

 

Δρ. Μαρία Ψωμά

Ιατρός-Βιοπαθολόγος 

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Ιατρικής & Χειρουργική της Παχυσαρκίας (Paris VI) Board Certified στην Ιατρική της Αντιγήρανσης 

Μέλος της American Society for Nutrition  Μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Διατροφογενετικής   

Διεύθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως 14,

152 32, Χαλάνδρι, Αθήνα,

2ος Όροφος

Τ: 2106801085, 2106801086, F: 2106801006

www.psoma.gr | ‪#‎PsomaMedicalWellness‬

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue