Απομακρύνετε τους κιρσούς και τις ευρυαγγείες με laser

Οι φλεβικές παθήσεις, με πιο συχνές τους κιρσούς και τις ευρυαγγείες, απασχολούν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, τόσο στο γυναικείο όσο και στο ανδρικό φύλο. Παρά το γεγονός ότι η σωστή πρόληψη μπορεί να μειώσει το μέγεθος του προβλήματος, πολλές φορές δεν είναι αρκετή για να αποφύγει κανείς μια δυσάρεστη εικόνα στα πόδια του.

Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια, η σύγχρονη αγγειοχειρουργική έχει κάνει αλματώδη βήματα, προσφέροντας γρήγορες και αποτελεσματικές θεραπείες με τη χρήση τεχνολογιών laser.

Έχετε κιρσούς ή ευρυαγγείες; Μάθετε ποια είναι η διαφορά!

Στην ουσία πρόκειται για την ίδια ακριβώς πάθηση, σε διαφορετικό, όμως, στάδιο. Στο πρώτο στάδιο ο ασθενής παρουσιάζει ευρυαγγείες, οι οποίες αποτελούν μικρές κόκκινες, μωβ ή μπλε φλέβες  που διακρίνονται εύκολα κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, χωρίς, όμως, να προεξέχουν από αυτό. Αν και δεν παρουσιάζουν κάποιο δυσάρεστο σύμπτωμα, το αισθητικό πρόβλημα που τις χαρακτηρίζει, μπορεί να γίνει εξαιρετικά ενοχλητικό.

Οι κιρσοί αποτελούν ένα δεύτερο στάδιο της νόσου. Πρόκειται για φουσκωμένες φλέβες κάτω από το δέρμα, οι οποίες, εκτός από την αντιαισθητική τους εικόνα παρουσιάζουν, επιπλέον, μία σειρά από συμπτώματα, όπως: πόνο, αίσθηση ότι κάτι σας βαραίνει στα πόδια, ‘κάψιμο’, πρήξιμο, δερματικές αλλοιώσεις ή και πιο ακραίες καταστάσεις όπως θρόμβωση.

Σύγχρονη και ασφαλής θεραπεία με laser

To ενδοφλεβικό laser, είναι μία αναίμακτη επέμβαση που γίνεται υπό τοπική αναισθησία, χωρίς την διενέργεια χειρουργικών τομών και την χρήση ραμμάτων. Αρχικά, ο αγγειοχειρουργός, περνάει την οπτική ίνα του laser μέσα στη φλέβα. Μετά, τοποθετεί ένα ειδικό διάλυμα (τοπικό αναισθητικό), γύρω από την οπτική ίνα και, εν συνεχεία, καταστρέφει την παθολογική φλέβα με θερμική ενέργεια laser, η οποία εκπέμπεται από την κορυφή της οπτικής ίνας, καθώς αυτή αποσύρεται από την φλέβα.  

Αυτό φέρνει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των φλεβικών τοιχωμάτων και την οριστική σύγκληση της παθολογικής φλέβας. Την ίδια κιόλας ημέρα ο ασθενής μπορεί να περπατήσει, νιώθοντας μία ελαφριά ενόχληση, ενώ μπορεί να επιστρέψει αμέσως στις δραστηριότητές του.

Όλοι μπορούν να υποβληθούν στην επέμβαση;

Ύστερα από επίσημη ανακοίνωση της Αμερικάνικης Φλεβολογικής Εταιρείας, δεν έχουν παρατηρηθεί αντενδείξεις για κάποια συγκεκριμένη κατηγορία πληθυσμού. Με άλλα λόγια, όλοι όσοι πάσχουν από κιρσούς μπορούν να επιλέξουν την συγκεκριμένη ελάχιστα επεμβατική μέθοδο.

4+1 πλεονεκτήματα της μεθόδου:

  • Έχει καλύτερα μακροχρόνια αποτελέσματα
  • Δεν απαιτεί παραμονή στο νοσοκομείο
  • Είναι ανώδυνη
  • Δεν έχει χειρουργικές τομές
  • Δίνει το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα από οποιαδήποτε άλλη επέμβαση

 

Νικόλαος Τσεκούρας, MD, ECFMG, PhD

Αγγειοχειρουργός – Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών

τ. Clinical Fellow Jobst Vascular Institute / University of Michigan/ USA

www.dr-tsekouras.gr   

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue