argyreniapelekanousynedefxi2 44174705

Αργυρένια Πελεκάνου: Να αγαπάτε, να μοιράζεστε, να δίνετε & να πιστεύετε στη δύναμη του καλού.

Σήμερα έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε σε μία πολυ “φωτεινή” και μοναδική συνέντευξη ένα υπέροχο πλάσμα, μία γυναίκα και μία ψυχή που έχει να μας διδάξει πολλά με τον χαρακτήρα της, την προσφορά της, την καλωσύνη της και την ανιοδιοτελή αγάπη της προς τον κόσμο. Σήμερα θα γνωρίσετε την Αργυρένια Πελεκάνου.

Τι σημαίνει ζωή για εσένα;

Η ζωή για μένα είναι και παραμένει μια υπέροχη διαδρομή με ανοιχτές και κλειστές στροφές με πολυποίκιλτες στιγμές αγάπης , θλίψης , συγχώρεσης , ευγνωμοσύνης , απογοήτευσης , πόνου, χαράς και απώλειας .Η αλήθεια είναι πως ξεστράτισα λίγο παραπάνω στις δύσκολες στιγμές της. Όμως μέσα από αυτές αντιμετώπισα και αγκάλιασα τον εαυτό μου, ανοίγοντας  έτσι τον δρόμο προς την εξέλιξη και την δημιουργία.

Περιέγραψε μου την Αργυρένια όπως εσύ την βλέπεις.

Η Αργυρένια είναι κοινωνική, ανοιχτή ,της αρέσει να “σκαλίζει” τις ψυχές των ανθρώπων και να φέρνει στην επιφάνεια το καλύτερο κομμάτι τους .

 Όταν ακούς να λένε αυτός είναι χαρισματικός  άνθρωπος…τι πραγματικά σημαίνει χαρισματικός;

Θεωρώ πως κάθε άνθρωπος είναι χαρισματικός. Όλοι μας  διαθέτουμε ένα ιδιαίτερο χάρισμα, δοσμένο απλόχερα από τον δημιουργό. Όταν ακούω πως κάποιος είναι χαρισματικός κατανοώ πώς αναγνώρισε αυτό που του είχε ήδη δοθεί και απλά το αποδέχτηκε.

Είσαι ένα ξεχωριστός άνθρωπος, με κάποιες ιδιαιτερότητες, από πότε κατάλαβες ότι δεν ήσουν σαν τα άλλα παιδιά;

Ένα πράγμα κατάλαβα καλά, πως έπρεπε να είμαι σαν τα άλλα παιδιά. Υπήρξα χαρούμενο παιδί , γελαστό κι όταν έκρυβα όσα σκεπτόμουν με βάφτιζαν ατίθασο.

Τι σημαίνει φόβος για εσένα; Φοβάσαι γενικά;

Η λέξη φόβος δεν θα έπρεπε να ανήκει στο λεξιλόγιο μας. Την απορρίπτω ως λέξη και ως κατάσταση γιατί δεν αφήνει να αναπτυχθεί η θεία διαίσθηση.
Θα απαντήσω με το αρχαίο ρητό του Θουκυδίδη:

«Ο φόβος ακυρώνει τη μνήμη, και η γνώση χωρίς θάρρος δεν ωφελεί σε τίποτα».

Πες μου τι σημαίνει αυτό το βιβλίο για εσένα και γιατί το έγραψες;

Είναι ένα βιβλίο συγχώρεσης εαυτού που ακροβατεί μεταξύ, πραγματικότητας και μυθοπλασίας. Αρχικά γράφτηκε μόνο για μένα,  για την δική μου ψυχή που ήθελε να μιλήσει με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Η προτροπή μίας αγαπημένης φίλης – αδελφής ήταν που με έσπρωξε στην έκδοσή του.

Έχεις έρθει αντιμέτωπη με συνθήκες και καταστάσεις που είναι πέρα από τις δυνάμεις σου;

Αρκετές φορές βρέθηκα αντιμέτωπη με συνθήκες και καταστάσεις που ήταν πέρα από τις δυνάμεις μου. Σε αυτές όμως καλείται κανείς να δώσει την καλύτερη του μάχη .

Ξέρω ότι βοηθάς και είσαι δίπλα σε πολύ κόσμο. Τι σημαίνει για εσένα αυτό;

Σημαίνει,  δίνω αγάπη, δίνω χαρά  και τρέφομαι αντίστοιχα, με αγαλλίαση και ευγνωμοσύνη, όταν διακρίνω τον θρίαμβο στο πρόσωπο που βοήθησα. Στην πραγματικότητα εγώ δεν κάνω τίποτα, όλα εκείνοι τα κάνουν, όταν πιστεύουν στην δύναμή της ψυχής τους και στην αναπόφευκτη πλέον αλλαγή .

Ευγνωμοσύνη, που σε αγγίζει αυτή η λέξη;

Απ ‘ ευθείας στην καρδιά .Γιατί κι εγώ είμαι ευγνώμων για όλους όσους στάθηκαν δίπλα μου στις δύσκολες στιγμές μου και παραμένω ευγνώμων που ακόμη και τώρα μόλις κοιτάξω πάνω από τον ώμο μου στέκουν στητοί κι ατάραχοι εκεί.

Φιλία, τι σημαίνει για εσένα;

Ιερή λέξη , ιερός δεσμός. Για μένα η λέξη φιλία είναι ισοδύναμη της αγάπης και της ανιδιοτέλειας . Σε έναν φίλο παραδίδεις ένα κομμάτι από την καρδιά σου και πρέπει να τον τιμάς, όπως ακριβώς τιμάς εκείνο το κομμάτι που μοιράζεσαι ηθελημένα μαζί του.

Σε έχουν πληγώσει οι άνθρωποι;

Πολλές φορές .

Είσαι πάντα με ένα γλυκό λόγο, θεωρείς ότι έτσι αντιμετωπίζεις καλύτερα τους ανθρώπους;

Τον καλό λόγο έχουν ανάγκη οι άνθρωποι, για να προχωρούν ακόμη κι όταν σκοντάφτουν ή όταν δυσανασχετούν. Κι αν κάποιος σου φωνάξει με θυμό, θεωρώ πως πολύ καλύτερο είναι σθεναρά να αρνηθείς να λάβεις το συναίσθημά του. Στην θέση αυτού, σπείρε  το δικό σου χαμόγελο παρέα με μια καλή κουβέντα μπας και ραγίσει ο καθρέφτης του, αλλάξει και  γίνει φωτεινός όμοιος με το χαμόγελο που του χάρισες.

Συνήθως το αποτέλεσμα είναι μαγικό.

Τι σημαίνει η λέξη ΦΩΣ για εσένα;

Φως σημαίνει γένεση. Από το φως γεννάται κάθε καλό συναίσθημα το οποίο μας καταβάλει κι από εμάς εξαρτάται το πόσο δυνατά το τροφοδοτούμε ώστε να διώχνει και να εξαλείφει κάθε σκοτεινή σκέψη ή επίδραση.

Αυτό το βιβλίο είναι το πρώτο σου, για ποιον το έγραψες και που το αφιερώνεις;

Το έγραψα για όλες εκείνες τις ψυχές που συνάντησα και μου χάρισαν ανεξίτηλες μνήμες και περίσσια γνώση. Το αφιερώνω στις Δέσποινες της ζωής μου και σε όλους όσους με αγάπη αναφέρω και περιγράφω στο βιβλίο μου.

Πες μου λίγα λόγια για τους καιρούς που διανύουμε, είναι πολύ δύσκολοι, τι πρέπει να κάνουμε εσωτερικά για να ανταπεξέλθουμε;

Θεωρώ πως καλό θα ήταν να παραμείνουμε στο κέντρο μας, ανεπηρέαστοι, καλύπτοντας τον ελεύθερο χρόνο μας με πράγματα και καταστάσεις που μας γεμίζουν χαρά. Θα ήταν Θεού δώρο αν εκμεταλλευόμασταν αυτές τις ώρες που μας κλείνουν στα σπίτια μας φροντίζοντας περισσότερο όσους αγαπάμε κι λόγω ευθυνών βλέπαμε πολύ λιγότερους.

Να περιμένουμε και το επόμενο βιβλίο σου;

Ναι, να το περιμένετε.

Πες μου ένα μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις σε όλον τον κόσμο

Να αγαπάτε, να μοιράζεστε, να δίνετε, να πιστεύετε στην δύναμη του καλού. Κι αν μπορείτε να πάρετε έναν από το χέρι μαζί σας προς την ευημερία και την ευτυχία πάρτε έναν. Αν μπορείτε δυο πάρτε δυο.  Αν μπορείτε περισσότερους τότε είστε πραγματικά πλούσιοι.

 

173577887 10224764341840464 61677497733566526 n 1

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue