Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F04%2Fimages easyblog articles 1960

Αρνίσιο Μπούτι Γεμιστό Με Πατάτες Φούρνου Για Το Τραπέζι Του Πάσχα

Καλό Πάσχα σας ευχόμαστε με υγεία. Σήμερα σας έχουμε μία εναλλακτική από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για το φετινό Πασχαλιάτικο τραπέζι αντί του ψησίματος στην εξοχή αφού όλοι μας #μενουμεσπιτι. 
 
Υλικά συνταγής
1 αρνίσιο μπούτι γύρω στα 2 με 2-1/2 κιλά χωρίς κόκαλο 
4 κ.σ. ελαιόλαδο 
1 σκ. σκόρδο αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο 
2 κ.σ. Μουστάρδα 
200 γρ. κεφαλογραβιέρα 
2 χρωματιστές πιπεριές 
2-3 κλαδάκια φρέσκα μυρωδικά, δεντρολίβανο, ρίγανη, θυμάρι σπάγκος ψησίματος 
 
Για τις πατάτες 
6 -8 πατάτες 
1 λίτρο νερό 
2-3 κλαδάκια φρέσκα μυρωδικά 
1 λεμόνι 
1/3 φλ. ελαιόλαδο 
2 κ.σ. Μουστάρδα
 
Εκτέλεση
Αφήνουμε το κρέας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το ανοίγουμε στον πάγκο. Σε μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο, τα μυρωδικά και το σκόρδο ψιλοκομμένο .
Τα ανακατεύουμε και αλείφουμε με το μισό μίγμα το μπούτι εσωτερικά. Σε όλη την επιφάνεια βάζουμε κομμάτια χρωματιστής πιπεριάς και λεπτά μπαστούνια τυριού. Το τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό και το δένουμε με σπάγκο ψησίματος για να κρατήσει το σχήμα του. Αλείφουμε και εξωτερικά το κρέας με το μίγμα μουστάρδας. Το βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 20′. 
Ετοιμάζουμε τις πατάτες. Πλένουμε πολύ καλά τις φρέσκες μικρές πατάτες με την φλούδα τους. Τις βράζουμε για 15′ σε αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζουμε. Τις βάζουμε σε μπολ. Τις σπάμε ελαφρά η τις τσακίζουμε με βαρύ αντικείμενο. Προσθέτουμε τα βότανα, το λάδι, το αλατοπίπερο, το λεμόνι, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό μόλις που να σκεπάζονται οι πατάτες. 
Τις βάζουμε στο ταψί γύρω από το μπούτι που έχει μισοψηθεί. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα και να μείνει το φαγητό σχεδόν με το λάδι του. Οι πατάτες απέξω ξεροψήνονται και μεςα γίνονται μελωμένες. 
Αφήνουμε το κρέας να σταθεί για 15′ σκεπασμένο και να ανακτήσει τα υγρά του. Σερβίρουμε το ρολό ολόκληρο με τις πατάτες. 
Γρήγορος τρόπος ψησίματος
Αφού τυλίξουμε το ρολό και δέσουμε, το ροδίζουμε για 10′ γύρω γύρω σε καυτό τηγάνι. Το μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 45′. Προσθέτουμε τις πατάτες, χαμηλώνουμε το φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μελώσουν οι πατάτες και να μείνει το φαγητό σχεδόν μόνο με το λάδι του.
 
 

Από την argiro
 
 
 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED