Ας ανακαλύψουμε τα μυστικά της «χρυσής ρίζας» φτιάχνοντας το πιο αντιοξειδωτικό ρόφημα

Η δύναμη της φύσης είναι σχεδόν ανεξάντλητη και επειδή είμαστε μέρος αυτής, πρέπει να μάθουμε να ωφελούμαστε από τα κρυμμένα μυστικά της.

Ας ανακαλύψουμε λοιπόν, τα μυστικά της «χρυσής ρίζας» ή αλλιώς κουρκουμά ή κιτρινόριζα. Οι ιδιότητές της είναι μαγικές για την υγεία και για το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Η κουρκουμίνη είναι το κύριο δραστικό συστατικό που έχει ο κουρκουμάς. Έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριδιακή δράση και είναι ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό.

Η κουρκουμίνη από μόνη της απορροφάται ελάχιστα από τον οργανισμό μας, για αυτό για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιούμε μαύρο πιπέρι που περιέχει πιπερίνη, μια φυσική ουσία που ενισχύει την απορρόφηση της κουρκουμίνης.

Ο κουρκουμάς, είναι επίσης λιποδιαλυτός και χρειάζεται η ύπαρξη λιπαρού στοιχείου για να βοηθήσει στην απορρόφησή του. Για να το πετύχετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας. Εγώ, όταν δεν έχω, βάζω λίγο ελαιόλαδο.

Σήμερα, θα μοιραστώ μαζί σας τη συνταγή πως να φτιάξετε «χρυσό γάλα». Είναι ένα εύκολο, γρήγορο και νόστιμο ρόφημα. Το «χρυσό γάλα» είναι ένα παραδοσιακό ρόφημα στην Ινδία και έχει ρίζες στην Αγιουβέρδα, την παραδοσιακή ινδική ιατρική.

Όπως σε όλη τη μαγειρική, ότι πιο φρέσκο τόσο καλύτερο. Αν μπορείτε να βρείτε φρέσκια κιτρινόριζα, θα είναι πιο ενισχυμένο το ρόφημά σας. Αυτό δε σημαίνει ότι η σκόνη κουρκουμά δε θα είναι απολεσματική.

Για τη βάση μπορείτε να χρησιμοποιείτε γάλα καρύδας ή αμυγδαλόγαλα χωρίς προσθήκη ζάχαρης (ή συνδυασμό και των δύο), και ότι άλλο είδος προτιμάτε εσείς, όπως το γάλα σόγιας.

Συστατικά για 2+ κούπες

  • 1 ½ κούπαγάλα καρύδας
  • 1 ½ κούπα αμυγδαλόγαλα
  • 1 ½ κ.γ. σκόνη κουρκουμά ή εάν βρείτε φρέσκια κιτρινόριζα, 1-2 ρίζες τριμμένες
  • 1ξυλάκι κανέλλας ή ¼ κ.γ. τριμμένη κανέλλα
  • 1κ.σ. λάδι από καρύδα ή 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • γλυκαντικό της προτίμησή σας (πχ. σιρόπι σφένδαμου, ζάχαρη καρύδας, μέλι ή στέβια)

Προαιρετικά

¼ κ.γ.πιπερόριζα (τζίντζερ) σκόνη ή 1 κ.σ. φρέσκο τριμμένο

Βάζουμε όλα τα συστατικά σε μία μικρή κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε για να γίνει το μίγμα ομοιόμορφο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για να μην κολλήσει. Το ζεσταίνουμε μέχρι να είναι καυτό αλλά όχι βραστό.

Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν θέλουμε περισσότερο γλυκαντικό, κουρκουμά, πιπέρι ή τζίντζερ.

Σερβίρουμε αμέσως στις κούπες. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκες ρίζες μπορείτε να το σουρώσετε ή το αφήνετε όπως είναι.

Καλή απόλαυση!

Everything is ready for a relaxing and therapeutic massage session. Will you join me?

Follow me στο Insagram | Facebook ή στείλτε μου mail annakypreou@hotmail.com, για μια απολαυστική συνεδρία μαζί μου!

RELATED

Absolute Feminine Stories

© 2020, LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue