Άσε Την Φράση «Άστο Για Αύριο» Και Πιάσε Το «τώρα»!

Η καθημερινότητα μας αποσπά από πολλά κομμάτια του εαυτού μας και μας δημιουργεί δυσάρεστα συναισθήματα και επιπλέον ανησυχίες.

Τι είναι όμως το σημαντικό για εσένα;

Να σκεφτείς τον εαυτό σου.

Σκέψου πως ο εαυτός σου είναι το μόνο που έχει μεγάλη σημασία και είναι αυτό που πρέπει να φροντίσεις. Φρόντισε λοιπόν να τον κάνεις ενδιαφέρον, να δημιουργήσεις ένα περιβάλλον μέσα σου και γύρω σου πλούσιο σε όμορφο περιεχόμενο και εμπειρίες που θα δημιουργούν ευχαρίστηση.

Μέσα από την προσωπική ανακάλυψη του εαυτού μας, θα βλέπουμε τι είναι αυτό που θέλουμε να κρατήσουμε, τι να αφήσουμε και τι να αλλάξουμε για να προχωρήσουμε. Μέσα σε αυτή τη διεργασία ανακαλύπτουμε και επαναπροσδιαρίζουμε ξανά τα όριά μας. Όσον αφορά στο τι επιτρέπουμε από τους άλλους να μας δίνουν, αλλά και τι εμείς ζητάμε και με ποιο τρόπο το διεκδικούμε.

Σίγουρα η ζωή όλων είναι μια διαδρομή με ευχάριστες και δύσκολες στιγμές. Αυτές οι δυσκολίες που προκύπτουν είναι αυτές που μας προχωράνε και μας εξελίσσουν. Το σημαντικό σε αυτές είναι πως θα τις αντιμετωπίσουμε. Η τάση όλων μας είναι σε μικτρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό να μας βαραίνει, να μας στενοχωρεί και να μας προβληματίζει. Είναι σημαντικό και χ΄ρησιμο να μας προβηματίσουν, βάζοντάς μας σε μια διαδικασία να σκεφτούμε τι κάναμε και τι επιλέγουμε για το μέλλον.

Υλοποίησε το τώρα.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;

Φράση όπως, αργότερα, άστο για αύριο, θα δούμε, έχουν πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα από όση φαντάζεστε.

Δίνει την αίσθηση στον εαυτό μας να παρατέινουμε κάτι που θα μπορούσαμε να κάνουμε σήμερα, με αποτέλεσμα να μένουμε στάσιμοι, να μην κάνουμε βήματα μπροστά και σε βάθος χρόνου να νιώθουμε και απογοήτευση λόγω αυτής της στασιμότητας.

Βάλε το «τώρα» στην ζωή σου, η ζωή σου και η στιγμές σου είναι «τώρα».

Άλλο ένα σημαντικό σημείο στη ζωή είναι καταστάσεις, επιλογές και άνθρωποι που υπάρχουν στη ζωή μας λόγω του ότι «βολευόμαστε».

Έχεις την επιλογή να δημιουργήσεις νέες εμπειρίες για εσένα, να κινητοποιηθείς και να ρισκάρεις θέτοντας τα προσωπικά σου «θέλω» και όρια.

Όσοι μπορούν να τα σεβαστούν, θα σε προσωρήσουν σε νέες συνθηκες μακριά από συμβιβασμούς, όσοι πάλι όχι θα σε ωθήσουν στο να μπεις σε νέες καταστάσεις και να βιώσεις νέες εμπειρίες.

Τέλος, ακολουθώντας  αυτό στη ζωή σου σεβόμενος τον εαυτό σου και χωρίς να συμβιβάζεσαι σε δυσάρεστες καταστάσεις, θα σου ανοίξει μια νέα συνθήκη όπου δεν θα επιπρέπεις και οι άλλοι να σε αντιμετωπίζουν με έναν τρόπο συμβιβασμού.

Επέλεξε ανθρώπους που θες στη ζωή σου με σκέψη στα «θέλω» σου, και μείνε δίπλα σε ανθρώπους που είσαι σημαντική επιλογή και για εκείνους.

 

Αγγελική Καβαλλιεράτου, Ψυχολόγος / Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια

Η Αγγελική Καβαλλιεράτου είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας-Ψυχολόγος BSc, Ειδικευόμενη στη Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια. Έχει μεταπτυχιακό Παιδοψυχολογίας και Ψυχολογίας Εφήβων.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue