Άσε Το «Φως» Να Μπει Στη Ζωή Σου!

Aγαπημένη αναγνώστρια, ξέρουμε πόσο έχεις κοπιάσει για να αποκτήσεις όμορφα έπιπλα και διακοσμητικά για το σπίτι σου! Πώς όμως θα τα αναδείξεις αν δεν έχεις τον κατάλληλο φωτισμό; Άσε το φως να μπει στη ζωή σου και απόλαυσέ το! Άσε το χώρο σου να αναδειχθεί, επιλέγοντας κατάλληλες πηγές φωτισμού. Δες μερικές ιδέες ανά δωμάτιο:

  • 1.Καθιστικό – Τραπεζαρία

Μην περιορίσεις τον εαυτό σου μόνο στην εύκολη λύση ενός κεντρικού φωτιστικού. Δημιούργησε φωτιστικές πηγές στο χώρο, παίζοντας με τις εντάσεις του φωτισμού. Για παράδειγμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις επιδαπέδια φωτιστικά για να δώσεις παραπάνω φως σε περιοχές που κάθεσαι συχνότερα. Επιπλέον είναι βολικά, καθώς μπορείς να τα τοποθετήσεις και μετακινήσεις εύκολα. Στο χώρο της τραπεζαρίας πάνω από το τραπέζι, μπορείς να τοποθετήσεις ένα πρωτότυπο φωτιστικό οροφής και να το συνδυάσεις με πορτατιφ στο μπουφέ, αν υπάρχει. Οι επίτοιχες απλίκες, αποτελούν πάντα μια ενδιαφέρουσα λύση, που όμως θέλει μέριμνα και κατάλληλες αναμονές από την αρχή της κατασκευής.

  • 2.Κρεβατοκάμαρα

Είναι ο χώρος που θες να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς, οπότε είναι καλό να αποφύγεις τον έντονο και σκληρό φωτισμό. Αυτό μπορείς να το πετύχεις με το dimmer (αυξομειωτής έντασης φωτός). Αν είσαι από αυτούς που διαβάζουν λίγο πριν κοιμηθούν, τα πορτατίφ δίπλα στο κρεβάτι είναι ιδανική λύση για τον απαραίτητο φωτισμό χωρίς να σε κουράζουν. Ένα σημείο που πιθανόν να βρίσκεται στο σκοτάδι, είναι η ντουλάπα σου. Γιατί να μην την φωτίσεις και αυτήν; Πόσο ωραία θα ήταν να είναι φωτισμένα τα ρούχα σου;

  • 3.Κουζίνα

Έχεις μικρή κουζίνα; Ο κρυφός φωτισμός στο κάτω μέρος των ντουλαπιών και των ραφιών, ενισχύει την αίσθηση του βάθους και σου προσφέρει το απαραίτητο φως για να εργαστείς. Αν πάλι έχεις ανοιχτή κουζίνα με νησίδα, μπορείς στο σημείο αυτό να τοποθετήσεις κρεμαστά φωτιστικά, για να την κάνεις να φαίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή.

  • 4.Μπάνιο

Εδώ καλό είναι να ξεκινήσεις από τον καθρέφτη. Τοποθέτησε φωτιστικά δίπλα του εκατέρωθεν! Με αυτό τον τρόπο θα απολαμβάνεις άπλετο φως, αποφεύγοντας τις ανεπιθύμητες σκιές. Φυσικά τα σποτ οροφής είναι διαχρονική λύση.

Θα επανέλθουμε την επόμενη εβδομάδα με ολοκαίνουριο άρθρο!! Stay tuned! 

Find out more about us here:

www.positivearchitects.gr

Follow us in social media:

FB:

facebook.com

facebook.com/Positive-Architects

Instagram:

instagram positive_architects

instagram katerina_efthymiou

Llinkedin:

linkedin /katerina-efthymiou

Κατερίνα Ευθυμίου Positive and Architects

Είμαι Αρχιτέκτων Μηχανικός και τα τελευταία χρόνια διατηρώ το αρχιτεκτονικό γραφείο «Positive+Architects» στην Αθήνα. Η αγάπη για την αρχιτεκτονική και το design με οδήγησε στις 5 τελικές υποψηφιότητες για το Διεθνές Βραβείο Ελληνίδας (Greek International Women Award), με το έργο «6 νέες κατοικίες με containers». Παράλληλα, η ενασχόληση με την τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα είχαν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία του «Servio», μιας καινοτόμου εφαρμογής για κινητά για το χώρο της εστίασης.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue