Άσκηση Και Εγκυμοσύνη…Όλα Τα Υπέρ Που Πρέπει Να Ξέρετε Οι Μαμάδες!

Καθορίζεται η συνήθεια της άσκησης απο τις συνήθειες τις εγκύου;
Μερικοί άνθρωποι έχουν μια φυσική τάση να ασκούνται ενώ άλλοι  δυσκολεύονται  πολυ για να πάνε ακόμα και στο  γυμναστήριο. Μια νέα μελέτη που παρουσιάστηκε την 1 Απριλίου 2016 απο το Baylor and Texas Children’s Hospital αναφέρει οτι στα ποντίκια οι συνήθειες της μητέρας ενώ κυοφορούσε επηρέασε  στο αν οι απόγονοι τους θα ειναι σωματικά δραστήριοι ή όχι.
Τα  ποντίκια που άσκουνταν είχαν απογόνους που ήταν πιο δραστήριοι σε όλη τη ζωή τους.
 
Για τη διεξαγωγή της μελέτης τους, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν θηλυκά ποντίκια που  απολαμβάναν το τρέξιμο στους  τροχούς και στη συνέχεια τα χώρισαν  σε δύο ομάδες.
 
Ενώ στην μια  ομάδα επιτράπηκε η πρόσβαση σε τρεχούμενους  τροχούς, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, στην άλλη ομάδα δεν επιτράπηκε  η πρόσβαση.
 
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα ποντίκια που γεννήθηκαν από μητέρες που ήταν σωματικες δραστήριες  κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ήταν 50% πιο σωματικά δραστήρια, σε σύγκριση με τους απογόνους των μητέρων που δεν ασκούνταν.
 
Στην αμερικη το 17% των παιδιών  και  εφήβων   μεταξύ 2-19 ετών είναι παχύσαρκα και εχουν αυξημένο κίνδυνο καρδιακής νόσου, εγκεφαλικού επεισοδίου, διαβήτη τύπου 2 και ορισμένων τύπων καρκίνου.
 
Το αμερικανικό Κογκρέσο των Μαιευτήρων και Γυναικολόγων  (ACOG) Συνιστά  ότι οι έγκυες γυναίκες που δεν εχουν επιπλοκές να κάνουν ασκήση  τουλάχιστον 30 λεπτά τις περισσότερες ημέρες της εβδομαδας όπως περπάτημα, κολύμβηση, ποδηλασία, αεροβική γυμναστική.
 
Συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας γυμναστή για το δικό σας προγράμμα !
 

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue