Γιατί είναι πιο εύκολη η άσκηση το καλοκαίρι;

Καλοκαιράκι και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορείς να φοράς ελαφρότερα ρούχα και να αθλείσαι παράλληλα.

Τα θετικά αποτελέσματα της προπόνησης σε βοηθούν στο να σε ωθήσουν να πάρεις τους δρόμους ή τον «διάδρομο» σου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Λιγότερα ή ελαφρύτερα ρούχα σημαίνει ότι το κίνητρο τους κολοακαιρινούς μήνες είναι μεγαλύτερο.

«Όσο πιο ζέστη, τόσο μεγαλύτερο είναι το κίνητρό σου», συμφωνεί η ειδικός στο fitness Laura Williams. «Εκτός όμως από τα προφανή πλεονεκτήματα, υπάρχουν άλλοι λόγοι για τους οποίους η καλοκαιρινή εφίδρωση μπορεί να είναι πιο εύκολη».

kaylee garrett GaprWyIw66o unsplash scaled

Πάμε να δούμε γιατί:

  • Οι μέρες είναι μεγαλύτερες άρα έχεις περισσότρες ώρες μπροστά σου για προπόνηση.
  • Η άσκηση είναι πολύ πιο κοινωνική τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς μπορείς να δοκιμάσεις νέες μορφές γυμναστικής με φίλους.
  • Το σώμα σου ζεσταίνεται πιο γρήγορα οπότε οι διατάσεις μετά το τρέξιμο είναι απλούστερες και ευκολότερες.
  • Υπάρχουν περισσότεροι τρόποι για να αξιοποιήσεις τους καλοκαιρινούς μήνες την γυμναστική σου όπως το κολύμπι ή κάνοντας κανό ή άλλα θαλάσσια σπορ.
  • Παίξε με τις ώρες προπόνησής σου: το 7 μ.μ. είναι η νέα ώρα κατά τους θερμότερους μήνες ή 7 με 8 π.μ.
  • Χρησιμοποίησε το καλοκαίρι για τη χειμερινή σου στρατηγική: Αφιέρωσε αυτόν τον χρόνο βρίσκοντας πράγματα που αγαπάς, και που θα σε κρατήσουν fit όλο το χρόνο. Κάνε τη γυμναστική μια όμορφη ρουτίνα και όλα θα τα δεις διαφορετικά.

photos unsplash

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue