Ατροφία του κόλπου: Η ασφαλής αντιμετώπιση και ανώδυνη θεραπεία για τις γυναίκες


4 Αυγ 2020

Ασφαλής αντιμετώπιση και ανώδυνη θεραπεία για τις γυναίκες

Το υαλουρονικό είναι ένα βασικό συστατικό της επιδερμίδας και των βλεννογόνων. Λειτουργεί σαν το σφουγγάρι που κρατάει το νερό. Επομένως το δέρμα παραμένει μαλακό, σφριγηλό και ενυδατωμένο. Με την πάροδο του χρόνου όμως ελαττώνεται.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα:

1. Ατροφία του βλεννογόνου του κόλπου.
2. Ατροφία των μεγάλων χειλέων.

Το 2014 κυκλοφόρησε το μοναδικό, ειδικά σχεδιασμένο για γυναικολογική χρήση, ενέσιμο υαλουρονικό οξύ. Το εξειδικευμένο υαλουρονικό οξύ κυκλοφορεί σε δύο εκδοχές:

Η πρώτη μορφή (Desirial) είναι κατάλληλα σχεδιασμένη για να θεραπεύει την ατροφία του κόλπου που προκαλεί: ξηρότητα, κνησμό, χρόνιο πόνο, δυσπαρεύνια κατά την σεξουαλική επαφή, αυξημένη πιθανότητα κολπίτιδας και ουρολοίμωξης.

Η δεύτερη μορφή υαλουρονικού οξέος (Desirial plus) διορθώνει την εμφάνιση των μεγάλων χειλέων που παρουσιάζουν: χαλάρωση (από τοκετό, μεγάλη απώλεια βάρους), ατροφία (λόγω εμμηνόπαυσης), έχουν άνισο μέγεθος

Eπίσης θα διορθώσουμε τις άσχημες και συχνά επώδυνες ουλές του περινέου, θα το χρησιμοποιήσουμε σε γυναίκες μετά από ακτινοθεραπεία, στον ατροφικό λειχήνα.

Η θεραπεία όλων αυτών των συμπτωμάτων με ενέσιμο υαλουρονικό οξύ είναι εξαιρετικά αποτελεσματική, απλή και ασφαλής για την γυναίκα και με πολύ μικρό χρόνο ανάρρωσης.

Η διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία (με κρέμα) λίγη ώρα πριν γίνει η τοποθέτηση του υαλουρονικού. Η όλη διαδικασία είναι πρακτικά ανώδυνη. Το αποτέλεσμα διαρκεί περίπου 12 μήνες.

Έφη Ρομποτή, Μαιευτ.-Χειρ.Γυναικολόγος.

www.efiroboti.com || YouTube Channel efiroboti.com 

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue