Αϋπνίες: Μήπως φταίει ο έρωτας που δεν μπορείς να κοιμηθείς;

Η επιστήμη έχει σίγουρα δώσει την απάντηση της στο γιατί κοιμόμαστε λιγότερο όταν είμαστε ερωτευμένοι.
Σύμφωνα με έρευνα του 2007 που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Basel στην Ελβετία, με επικεφαλής τον καθηγητή Serge Brand, οι συμμετέχοντες που δήλωναν ερωτευμένοι κοιμόντουσαν μία ώρα λιγότερη σε σχέση με εκείνους που δεν βρίσκονταν σε κατάσταση «έπεσε έρωτας κι ανοίξανε μπουκάλια».
 
Συνακόλουθα, ο έρωτας δημιουργεί στον οργανισμό συνθήκες αντίστοιχες με εκείνες που βιώνει έναςχρήστης τοξικών ουσιών, χωρίς τις παρενέργειες, μόνο με τον κίνδυνο να ραγίσει η καρδιά σου, που παίζει πάντα ως ενδεχόμενο. Η ντοπαμίνη (η ορμόνη της ευτυχίας), η οξυτοκίνη και η βασοπρεσίνη (ορμόνες του έρωτα), κι άλλες, κάνουν limit up όταν συναντιούνται δύο εραστές, και ειδικά όταν κάνουν σεξ, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να μπαίνει σε φάση εγρήγορσης και να αργεί να αναζητήσει το μαξιλάρι!
 
Ως εδώ, όμως, με τα επιστημονικά γιατί τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Κοιμάσαι λιγότερες ώρες όταν είσαι ερωτευμένος γιατί:
 
Κλέβεις ώρες από τον ύπνο για να κάνεις σεξ
 
Γιατί βρήκες κάποιον με τον οποίο ξενυχτάς ή ξυπνάς τα πρωινά και θέλεις να κάτσεις λίγο στο κρεβάτι και να τα πείτε (ή να κάνετε ξανά σεξ) οπότε ρυθμίζεις το ξυπνητήρι πιο νωρίς για να έχετε χρόνο στη διάθεση σας.
 
Γιατί η επιδερμίδα σου έχει πάθει έρωτα και λάμπει, δίχως να χρειάζεσαι πολλές ώρες ύπνου και κρέμα νύχτας!
 
Γιατί δεν θέλεις να χάσεις λεπτό από αυτό που σας συμβαίνει
 
 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue