Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2014%2F10%2Fimages easyblog images 928 6ddb2450462828abf9aabc88d6bfb7fe XL

Μπαστούνια σφολιάτας με πιπεριά φλωρίνης και φέτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Μία πεντανόστιμη συνταγή 
 
1 ώρα
Χρόνος Εκτέλεσης
 
8-10
Μερίδα/ες
 
1
Βαθμός Δυσκολίας
 
 
Συστατικά
1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας
Για τη γέμιση:
 
300 γρ φέτα
300 γρ ανθότυρο
200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε κύβους 1×1εκ.
10 π.ιπεριές Φλωρίνης από βάζο κομμένες σε λεπτές φέτες
1 αβγό και 1 κρόκο για το άλλειμα
πιπέρι
1 πρέζα αλάτι
θυμάρι ξερό
σουσάμι ή λιναρόσπορο για πασπάλισμα
 
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση θρυμματίζοντας τη φέτα και το ανθότυρο.
Παίρνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Απλώνουμε σε τρια σημεία ίσης απόστασης τη γέμιση αφήνοντας 2 δάχτυλα από τις άκρες και μεταξύ τους σχηματίζοντας λωρίδες.
Με ένα πινέλο αλλείφουμε τις άκρες και τα κενά με λίγο νερό.
Τοποθετούμε από πάνω το άλλο φύλλο σφολιάτας και με τη βοήθεια του πλάστη πιέζουμε τις άκρες και τα κενά ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε οριζόντια την κάθε λωρίδα και τις μεταφέρουμε σε δυο ταψιά που έχουμε βάλει λαδόκολλες πάνω στις οποίες  έχουμε πασπαλίσει λίγο αλεύρι.
Αλείφουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου τον κρόκο αραιωμένο με πολύ λίγο νερό το κάθε μπαστούνι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στο φούρνο 45 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν τα ρολλά και να έχει ψηθεί η σφολιάτα. 
 
Δείτε εδώ όλες του τις συνταγές

SHARE

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED