Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2016%2F10%2Fimages easyblog images 928 0f30fc81075959a0d90613a4922bcb41 XL

Μπιφτέκι Με Καπνιστό Τόνο από την Ελένη Ψυχούλη

H Ελένη Ψυχούλη μας δίνει συνταγή με τόνο μπιφτέκι που δεν θα πιστεύετε στην νοστιμιά του! Δοκιμάστε το και θα δείτε 🙂

 

Την πρώτη φορά που συστήθηκα μαζί του, τον μαγείρεψα σε μια απλή μακαρονάδα, με άνηθο, μαραθόσπορο και ξύσμα λεμονιού.

www.pirouni.gr wp content uploads 2016 09 6a0b11ce 9482 4cdf 9e1e b70d972c314b

Με την πρώτη μπουκιά, που θα θυμάμαι για καιρό, ένοιωσα έναν άλλο, διαφορετικό τόνο, όπως δεν τον είχα ποτέ δοκιμάσει. Με ένα μαγικό τρόπο, η γεύση του ακύρωνε την έννοια της απλής κονσέρβας, έβγαζε μια φινέτσα, αυτό που λέμε «γκουρμέ» για να χαρακτηρίσουμε κάτι ιδιαίτερο, κάτι ξεχωριστό. Στο εξωτερικό παλιότερα είχα δοκιμάσει κι άλλους καπνιστούς τόνους. Αυτός, όμως, έχει τον σωστό «τόνο». Λεπτό, διακριτικό κάπνισμα, αρώματα οξυάς, έλατου και δρυός, τόσο όσο να ισορροπούν με τη γεύση του ψαριού, να μην το σκοτώνουν, να μην το καταργούν. Βελούδινο, ζουμερό φιλέτο εξαιρετικής ποιότητας, ίχνος από συντηρητικά, χρωστικές και λοιπά χημικά. Το λάδι από την αρχαιότητα ήταν αρκετό σαν συντηρητικό.

Στη συνέχεια, ο έρωτάς μας έγινε γάμος. Πάντα πιστός, με περιμένει οπωσδήποτε στο ντουλάπι μου, ακόμη και τις πιο παράξενες, τις πιο βιαστικές μου ώρες, όταν τρέχω και δεν φθάνω, να μαγειρέψουμε μαζί κάτι γρήγορο, που σερβίρεται σαν κάτι μοναδικό, ακόμη και στο πιο γιορτινό τραπέζι.

 

Υλικά

για 4 άτομα

2 συσκευασίες καπνιστό τόνο TRATA

2 μεγάλες, ζεστές βραστές πατάτες

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ή 1 ξερό τριμμένο κρεμμύδι

1 αβγό

2-3 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο

5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι-πιπέρι

 

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε πολύ καλά τον τόνο.

Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τις πατάτες και τις ξεφλουδίζουμε.

Όσο είναι ακόμα ζεστές, τις λιώνουμε καλά με πιρούνι.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και ζυμώνουμε με το χέρι, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Αν για κάποιο λόγο μας βγει υγρό, προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά ή αλεύρι.

Αφήνουμε για μισή ώρα το μείγμα στο ψυγείο.

Στρώνουμε λαδόκολα ένα ταψάκι και ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Πλάθουμε μπιφτέκια χοντρά-σαν burgers-και ψήνουμε για 30 με 40 πλευρά και από τις δυό πλευρές.

 

Tip

Tα σερβίρουμε μέσα σε ψωμάκι του burger με μαγιονέζα, μαρούλι ή ντομάτα.

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED