Αν Σας Λέγαμε Ότι Μπορείτε Να Καθυστερήσετε Την Διαδικασία Γήρανσης Κατά 8 Χρόνια…Τι Θα Λέγατε;

Όλοι σίγουρα θέλουμε να παραμείνουμε νέοι και να αντισταθούμε στην φυσιολογική διαδικασία γήρανσης. Αν σας έλεγα οτι μπορούμε αυτήν την διαδικασία να την καθυστερήσουμε κατά 8 χρόνια τι θα λέγατε; 

Μια καινούργια μελέτη έδειξε ότι τα κύτταρα γερνούν ταχύτερα κατά τη διάρκεια ενός καθιστικού τρόπου ζωής. Τα τελομερή βρίσκονται στα άκρα του χρωμοσώματος και το προστατεύουν. Κληρονομούμε τελομερή από τους γονείς μας και ανεξάρτητα από το μήκος των τελομερών μας κατά τη γέννηση, τα τελομερή όλων τελικά μειώνονται με την ηλικία. 

Η κατάσταση της υγείας και οι ανθυγιεινοί τρόποι ζωής, θεωρείται ότι επιταχύνουν αυτήν την διαδικασία και οι επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει οτι υπάρχει μια ισχυρή σχέση μεταξύ του μήκους των τελομερών και της διαδικασίας της γήρανσης των κυττάρων. 

Πρόσφατα, οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, διαπίστωσαν σε γυναίκες που καθόντουσαν για περισσότερο από 10 ώρες την ημέρα και είχαν χαμηλό επίπεδο φυσικής δραστηριότητας, ότι ήταν βιολογικά μεγαλύτερες κατά οκτώ χρόνια σε σύγκριση με τις τις γυναίκες που είχαν καλύτερη φυσική κατάσταση! 

Ίσως ήρθε η ώρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνδρομής σας στο γυμναστήριο ή ακόμα καλύτερα να ενημερωθείτε για κάιτ πιο εξειδικευμένο απο έναν επαγγελματία της άσκησης! 

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue