Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το περσινό μας αντηλιακό;


3 Απρ 2017

Πριν μερικές μέρες ήταν η πρώτη μέρα της άνοιξης! Ο καιρός (επιτέλους!) ανοίγει, η μέρα μεγαλώνει (την κυριακή αλλάζει και η ώρα  ) και γίνεται πιο ζεστή και ηλιόλουστη. Ως γνωστόν, οι Έλληνες δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τον ήλιο. Όχι μόνο μας φτιάχνει την διάθεση και μας ζεσταίνει, αλλά μας προσφέρει και την βιταμίνη D που είναι πολύ χρήσιμη στον οργανισμό μας. Παρόλα αυτά, οι ακτίνες του ήλιου είναι εξαιρετικά βλαβερές για το δέρμα μας.

Δεν είμαστε οι κατάλληλοι να μιλήσουμε για μελανώματα, γνωρίζουμε όμως κάποια πράγματα για την προστασία από τον ήλιο. Παρότι κανονικά πρέπει να χρησιμοποιούμε αντηλιακό σε καθημερινή βάση (ακόμη και τις μέρες με συννεφιά), γνωρίζουμε πως πολλές τείνουν να το παραμελήσουν τους χειμερινούς μήνες. Πλέον, όμως, πρέπει να αρχίσουμε να το φοράμε ανελλιπώς. Το ερώτημα είναι ένα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το περσινό αντηλιακό;

Aς δούμε 3 συμβουλές που μας δίνει η Έλενα Τσακιρίδου και το ikonomakis.gr!

Δείτε την ημερομηνία λήξης

Συνήθως, τα αντηλιακά τείνουν να χάσουν την αποτελεσματικότητά τους μετά από τρία χρόνια, ακόμη και αν η συσκευασία δεν έχει ανοιχτεί ποτέ. Η ημερομηνία λήξης βρίσκεται συνήθως στο κάτω μέρος της συσκευασίας. Αν δεν υπάρχει ή έχει σβηστεί, θυμηθείτε την επόμενη φορά να σημειώσετε πότε το αγοράσατε. Αν έχετε αμφιβολίες για το αν έχει λήξει, καλό θα ήταν να το αντικαταστήσετε με ένα καινούργιο. Ειδικά αν έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα.

Προσέξτε τις συνθήκες χρήσης του

Αν χρησιμοποιήσατε το αντηλιακό σας μόνο μια φορά πέρσι, το πιο πιθανό είναι πως δουλεύει ακόμη. Αν όμως το έχετε ανοίξει ξανά και ξανά, έχει υπολείμματα άμμου και το έχετε αφήσει παρατεταμένα σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, σκεφτείτε να πάρετε ένα καινούργιο. Αν από λευκό έχει γίνει κιτρινωπό και νερουλό, πετάξτε το. Η θερμότητα μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα των συστατικών.

Οργανωθείτε!

Είτε παλιό είτε καινούργιο, δώστε μεγάλη προσοχή στην αποθήκευση του αντηλιακού σας. Μην το αφήνετε εκτεθειμένο σε φως, θερμότητα και υγρασία. Το μπάνιο δεν είναι ιδανικός χώρος, ειδικά αν αγαπάτε τα ντους με καυτό νερό. Οι αλλαγές στην θερμοκρασία αλλοιώνουν τα συστατικά. Τοποθετήστε το μέσα σε ένα polybag (σε περίπτωση που υπάρξει κάποια ανεπιθύμητη διαρροή) και βάλτε το στην τσάντα του μπάνιου μέσα στην ντουλάπα σας.

Τι λέτε λοιπόν; Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το περσινό αντηλιακό; Είμαστε έτοιμες για τις ηλιόλουστε μέρες που βρίσκονται καθ’οδόν; ♥

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue