Φτιάχνονται πολύ εύκολα, η μπύρα τα κάνει να φουσκώνουν σαν μικρά μαλακά ψωμάκια, και τα τυριά τα απογειώνουν απλώς.
ΥΛΙΚΑ:
2 κούπες αλεύρι και όσο πάρει ακόμα
225 γρ βούτυρο
1/2 κούπα μπύρα
400 γρ τριμμένα τυριά-ιδανικά διάφορα μαζί: γκούντα, τσένταρ, έμενταλ και ρεγκάτο
2 αυγά
1 γιαούρτι στραγγιστό, 170 γρ περίπου
1 κγ μουστάρδα σε σκόνη
1/2 κγ κόλιαντρο σε σκόνη
1.5 κς μαϊντανό ψιλοκομμένο
Πιπέρι, αλάτι
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Στρώνετε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ενώστε όλα τα υλικά μαζί, το βούτυρο να είναι αρκετά μαλακό, και προσθέστε λίγο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι.
Ανακατέψτε πολύ καλά με τα χέρια σας, πλάθοντας να ενωθούν τα υλικά σε μια ομοιόμορφη κι ελαστική ζύμη. Προσθέτετε όσο αλεύρι χρειάζεται για να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια σας.
Πλάστε σε μπαλάκια μεγέθους μεγάλου καρυδιού, τοποθετήστε τα με απόσταση 4-5 εκ. μεταξύ τους, και ψήστε για 20-24 λεπτά.