Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2021%252F10%252FScreenshot 19 1

Camerata Euroapæa με θέμα την «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» | Ένα πολυδιάστατο εσωτερικό ταξίδι που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

CAMERATA EUROPÆA – Θέμα «ΟΔΥΣΣΕΙΑ»

Στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού προγράμματος 2021 η Ευρωπαϊκη Καμεράτα Camerata Europæa (CE) μέσα από το θέμα της «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» δίνει στο κοινό  την ευκαιρία να ανακαλύψει και να βιώσει τη μουσική, την τέχνη και τον πολιτισμό με έναν μοναδικό, πολυδιάστατο τρόπο. Κλασσικές και σύγχρονες μορφές ενώνονται με νέες τάσεις και προβληματισμούς συνθέτοντας καινοτόμα προγράμματα.

Η Οδύσσεια είναι το ταξίδι στο κέντρο της ζωής, το εσωτερικό ταξίδι της ανακάλυψης του Εγώ.

Είναι το οδοιπορικό στον κόσμο της αυτογνωσίας και των βιωμάτων. Είναι η επιστροφή στο σπίτι, η αναζήτηση, η αμφιβολία, η αλληγορία. Η αναζήτηση του χαμένου χρόνου, της αποκάλυψης και της πληρότητας. Μια μακρά περιπλάνηση στον κόσμο της δημιουργίας, της σκιώδους ύπαρξης και της συνειδητοποίησης. Όπως ο Οδυσσέας του Ομήρου, ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει να γίνει ικανός  να εγκαταλείψει την ταυτότητά του, να την αποδομήσει προκειμένου στο τέλος να την αναγνωρίσει και να την εμπλουτίσει. Στο επίκεντρο του προγράμματος είναι οι μουσικοί ήχοι και τα ηχητικά σύνολα, μέσα στα οποία εναρμονίζονται και συνυπάρχουν όλα τα άλλα στοιχεία, όπως το οπτικό, το παραστατικό και τα νέα τεχνικά μέσα. Οι καλλιτεχνικές σειρές Camerata Experimental, Camerata Mobil και το Φεστιβάλ Πολιτισμού αποτελούν τα εργαλεία που φέρνουν το θεματικό υλικό πιο κοντά στο Ευρωπαϊκό κοινό.

ΜΟΥΣΙΚΗ, ΕΡΜΗΝΕΙΑ, ΝΕΑ ΜΕΣΑ

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021, 7:00 μ.μ. | Αίθουσα Πολυχώρος του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ (Βασ. Σοφίας & Κοκκάλι, Ομήρου 8), Αθήνα

Έργα των Philip Glass “Glassworks”, Σταύρος Λάντσιας “Ο Ποταμός του Χρόνου, Το Πρελούδιο της Επιστροφής, Το Βαλς των Ματιών”, Benjamin Britten “Simple Symphony”, Ευανθία Ρεμπούτσικα “Σταθμός, Μέσα από Εσένα”

Ερμηνεία: Doris Ploerer, Priska Teràn, Stephanie Parth, Elle Eisner

Βίντεο: Antonius Bacak & Elle Eisner | Σενάριο & Σκηνοθεσία: Elle Eisner

Πιάνο: Σταύρος Λάντσιας, Όμποε: Δημήτριος Χουντής

CAMERATA EUROPÆA ATHENS | Μαρία Μακράκη, διεύθυνση ορχήστρας

9:00 μ.μ. Προβολή ταινίας του Νίκου Αλευρά “Οδύσσεια-Ένα ερωτικό ταξίδι”

Είσοδος 15 € | Μειωμένη είσοδος 10 €

Εισιτήρια στο ticket@camerata.eu και στο ταμείο του Μεγάρου Μουσικής

Περισσότερες πληροφορίες στο www.camerata.eu

Φωτογραφία «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» Νίκος Μπεχράκης

Πορταίτο της Ευρωπαϊκή Καμεράτας (Camerata Europæa, CE)

plakat athen 2021 page 0001 e1635510583765

Η Ευρωπαϊκή Καμεράτα (Camerata Europæa, CE) είναι ένας ευρωπαϊκός πολιτιστικός οργανισμός με μουσικά σύνολα στο Βερολίνο (camerata europæa berlin), στο Innsbruck (camerata europæa innsbruck) και στην Αθήνα (camerata europæa athens), η οποία απαρτίζεται από επίλεκτους μουσικούς από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το σχήμα αυτό ιδρύθηκε στη μητρόπολη του Βερολίνου το 2007, ώστε μέσα από την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής να συμβάλλει στην πολιτιστική γνωριμία και εγγύτητα των χωρών της Ευρώπης.

Η CE και το πλούσιο, πολυπολιτισμικό ρεπερτόριό της αντανακλούν τις ιδιαιτερότητες και την πολυμορφία των Ευρωπαϊκών χωρών. Οι συναυλίες  εστιάζουν σε έργα Ευρωπαίων συνθετών, τα οποία παρουσιάζονται μέσα από καινοτόμες παραστάσεις σε όλο το Ευρώπαϊκό προσκήνιο.

Κύρια κριτήρια για την επιλογή των έργων αποτελούν, τόσο η διατήρηση της ποικιλομορφίας της Ευρωπαϊκής μουσικής παράδοσης, όσο και η ανάδειξη των νέων τάσεων στη σύγχρονη μουσική. Η CE στοχεύει επίσης στην ανάδειξη νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών καθώς και στην παρουσίαση του Ευρωπαϊκού πλούτου στο διεθνή χώρο.

Οι ζωντανές και πρωτοποριακές παραστάσεις και τα έργα της CE παντρεύουν το παραδοσιακό με το σύγχρονο, το οικείο με το άγνωστο και προσφέρουν μια βαθιά ματιά στους πολιτιστικούς θησαυρούς της Ευρώπης σήμερα.

Η Ευρωπαϊκή Καμεράτα προσκαλεί το κοινό της να ανακαλύψει τον εξαιρετικά ποικιλόμορφο και πολυδιάστατο Ευρωπαϊκή πολιτισμό, τιμώντας ταυτόχρονα τα ιδανικά της Αρμονίας και της Ενότητας ως θεμελιώδειςς πυλώνες του Ευρωπαϊκού πνεύματος.

camerata europæa CE

Screenshot 15 2

Screenshot 12 2

173577887 10224764341840464 61677497733566526 n 1

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED