Δεν Χρειάζεται Γυμναστήριο Για Να Κάνεις “Σώμα” | All You Need Is Laugh!

Φυσικά δεν θα σου πούμε πως δεν χρειάζεται κανείς να γυμνάζεται και αρκεί το να περιοριστεί κανείς στο γέλιο για να διατηρεί μια καλή φυσική κατάσταση. Όχι, τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα αγαπημένη! Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε όμως πως είναι γεγονός ότι το γέλιο, μπορεί και γυμνάζει το σώμα και παράλληλα προσφέρει πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό. Όσο και αν ακούγεται απίστευτο ή υπερβολικό λοιπόν, η επιστήμη επιβεβαιώνει πως όταν γελάμε με την καρδιά μας, τότε γυμναζόμαστε και μάλιστα γυμναζόμαστε καλά!

Δυστυχώς,  ο σύγχρονος άνθρωπος δεν γελάει περισσότερο από πέντε λεπτά την ημέρα κατά μέσο όρο και μερικές φορές δεν γελάει καθόλου. Πηγαίνοντας ωστόσο μερικές δεκαετίες πίσω, οι υγιείς ενήλικες γελούσαν κατά μέσο όρο 20 λεπτά την ημέρα ή και περισσότερο. Οπότε σίγουρα αξίζει να βάλουμε περισσότερο γέλιο στη ζωή μας.

Συχνά λέμε τη φράση “πόνεσε η κοιλιά μου από τα γέλια” ή “ξεκαρδίστηκα στα γέλια”. Εσύ το ήξερες πως όταν γελάμε “μέσα από την καρδιά μας” το σώμα μας τραντάζεται, γυμνάζεται το καρδιαγγειακό αλλά και το αναπνευστικό μας σύστημα, ενώ αυξάνονται και οι παλμοί της καρδιάς. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με γιατρούς ανά τον κόσμο, όταν ξεκαρδιζόμαστε μπορεί να διαταθούν εκατοντάδες διαφορετικοί μύες στο σώμα κάτι που συμβαίνει και με τις ασκήσεις στρέτσινγκ.

​Σε πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από τον καθηγητή James Rotton, του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, αποκαλύφθηκε πως πολλοί ειδικοί αναγνωρίζοντας την ευεργετική δράση του πηγαίου γέλιου το συστήνουν ως “φάρμακο” για την καρδιά με δοσολογία τα 15′ ημερησίως, κάτι που φυσικά σημαίνει ότι γίνεται αποδεκτή η θεραπευτική δράση του γέλιου.

Το μόνο που χρειάζεσαι λοιπόν είναι αισιοδοξία, χαρά και πολύ πολύ γέλιο και όλα τα υπόλοιπα τα έχει προβλέψει το σώμα σου!

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue