Δημιούργησε Σε 5 Λεπτά Τον Πιο Πολυτελή Εορταστικό Μπουφέ

​Σίγουρα διανύουμε την εποχή που τα καλέσματα δεν έχουν τέλος και ειδικά εκείνα που περιέρχουν και γεύμα μεταξύ φίλων και γνωστών. Αν λοιπόν ήρθε η σειρά σου να καλέσεις τις φίλες ή τους φίλους σου στο σπίτι για ένα εορταστικό βράδυ με καλό κρασί και φαγητό δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο και κάνοντας cowntdown για το νέο χρόνο, τότε η μόνη λύση είναι ο μπουφές.

Βέβαια και εδώ θα συναντήσεις πολλά προβλήματα που ίσως σε σταματήσουν στο να το πραγματοποιήσεις, αλλά βρήκα για σένα τις πιο εύκολες λύσεις. Σε 5 λεπτά θα έχεις τον πιο πολυτελή εορταστικό μπουφέ και όχι, δεν θα σου προτείνω να παραγγείλεις από εκείνο το ωραίο εστιατόριο που έφαγες την προηγούμενη εβδομάδα με τον καλό σου. Χωρίς καμία αμφιβολία, η Νο1 δυσκολία για την προετοιμασία των φαγητών του μπουφέ στο σπίτι, βρίσκεται στον εξοπλισμό. Σε περίπτωση που ο εξοπλισμός σου είναι σχεδόν ανεπαρκής, προτιμότερο είναι να δώσεις έμφαση σε κρύα πιάτα.

Ετοίμασε λοιπόν σαλάτες, ορεκτικά και λιγότερα κυρίως πιάτα που ίσως είναι και δύσκολο να τα απολαύσουν οι καλεσμένοι σου! Τα πάντα όμως απαιτούν μία οργάνωση, οπότε πριν προετοιμάσεις οτιδήποτε, σκέψου τους χρόνους που θα χρειαστείς για κάθε πιάτο και βάλε μία μικρή σειρά προτεραιότητας στον χρόνο παρασκευής. 

Πάντα υπολογίζουμε τις ποσότητες, εκτιμώντας τι μπορεί να καταναλώσει κάθε καλεσμένος. Κάτι το οποίο θα μας βοηθήσει και στην οικονομική πλευρά της βραδιάς μας. Πιο συχνά, για έναν μπουφέ υπολογίζουμε για κάθε άτομο το κρέας στο κυρίως πιάτο να είναι 300 γραμμάρια, ενώ οι ποσότητες απ’ όλα τα υπόλοιπα πιάτα που θα υπάρχουν στο μπουφέ να είναι γύρω στα 200 γραμμάρια. Αυτός είναι και ο βασικός κανόνας σου! Δεν θέλεις να φτιάξεις παραπάνω φαγητό που ίσως το πετάξεις αργότερα, αλλά και ούτε να μείνει κανένας από τους καλεσμένους σου νηστικός.

Αν ακόμη αναρωτιέσαι για τα ορεκτικά, τότε εμείς σου προτείνουμε να προσθέσεις στον μπουφέ σου φρούτα, γλυκά και τυριά σε μικρά κομμάτια για να σερβίρονται εύκολα οι καλεσμένοι. Από την άλλη όμως, τα κρύα ορεκτικά ποικίλουν. Ίσως λίγο καπνιστός σολομός, ρώσικη σαλάτα ή και σαλάτα με ποικιλία πράσινων σαλατικών με ρόδι και καρύδι δεν θα ήταν καθόλου άσχημο να συνοδεύσουν τα ζεστά ορεκτικά. Αν θέλεις να εντυπωσιάσεις ακόμη περισσότερο τους καλεσμένους σου, τότε δημιούργησε κάποιες τάρτες με λαχανικά ή πίτες με χόρτα εποχής.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue