Διακόσμηση Και Style #2

Αγαπημένη αναγνώστρια, ανυπομονούσες να απογειώσεις στυλιστικά τους χώρους σου; Διάβασες στο προηγούμενο άρθρο για κάποια βασικά στυλ διακόσμησης και ήθελες να ολοκληρώσεις τις γνώσεις σου και με τα υπόλοιπα; Δεν θα σε κρατήσουμε άλλο σε αγωνία, enjoy!

7.Scandinavian

Μπορείς εύκολα να το πετύχεις με τη βοήθεια ορισμένων επιλογών. Τα υλικά και τα χρώματα που χρειάζεσαι πρέπει να είναι σε φυσικούς και ανοιχτούς τόνους, για παράδειγμα φθαρμένο ή ανοιχτόχρωμο ξύλο συνδυασμένο με λευκό χρώμα. Στα έπιπλα προτίμησε απλές και λιτές γραμμές. Αν σου φαίνεται μονότονο και θες να δώσεις ένταση στο χώρο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις για παράδειγμα ένα μεγάλο φωτιστικό ή μια καρέκλα με έντονα σχέδια. 

8.Ethnic

Χρησιμοποίησε χαρακτηριστικά στοιχεία από κάποιο πολιτισμό. Άφησε τη σκέψη σου να ταξιδέψει πχ σε Ινδία, Αίγυπτο ή Μεξικό. Διάλεξε υφάσματα, διακοσμητικά ή κάποιο πίνακα εμπνευσμένο από την παράδοση του πολιτισμού που θες και είσαι έτοιμη! Ακόμα και λίγες, αλλά ενδεικτικές πινελιές, μπορούν να δώσουν την αίσθηση που θες. Μην ξεχνάς όμως ότι και ένα χαρακτηριστικό νησιώτικο σπίτι, για παράδειγμα, μπορεί να θεωρηθεί ethnic διακόσμηση.

9.Retro

Με το στυλ αυτό, μπορείς ναι αναβιώσεις και να φέρεις πάλι στη μόδα στοιχεία από το παρελθόν. Έντονα χρώματα και έπιπλα της μεταπολεμικής περιόδου είναι αυτά που χρειάζεσαι.

10.Country

Εμπνευσμένο από αγγλική εξοχή. Έντονη παρουσία του ξύλου και παστέλ αποχρώσεις είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του. Δαντέλες, floral σχέδια και μοτίβα που έχεις, εδώ επιβάλλεται να τα χρησιμοποιήσεις! Μην ξεχνάς ότι θες ο χώρος να έχει ένα ρομαντικό ύφος.

ΕΙΚΟΝΕΣ: 24,25,26,27,28,29,30

11.Metropolitan

Μήπως πήγε το μυαλό σου σε μεγάλες πόλεις; Καλά έκανες! Είναι εμπνευσμένο από διαμερίσματα σε πρωτεύουσες και χαρακτηρίζεται φυσικά από λιτό ύφος. Απέφυγε καμπύλες γραμμές και πολύχρωμα μοτίβα στα υφάσματα σου.

12.Art nouveau

Το στυλ αυτό ονομάστηκε και εμπνεύστηκε από το ομώνυμο καλλιτεχνικό κίνημα. Τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι φόρμες και σχέδια εμπνευσμένα από τη φύση, όπως λουλούδια και καμπύλες γραμμές. Διάλεξε για το χώρο σου αντίστοιχα μοτίβα και μεταμόρφωσέ τον!

Find out more about us here:

www.positivearchitects.gr

Follow us in social media:

FB:

facebook.com

facebook.com/Positive-Architects

Instagram:

instagram positive_architects

instagram katerina_efthymiou

Llinkedin:

linkedin /katerina-efthymiou

Κατερίνα Ευθυμίου Positive and Architects

Είμαι Αρχιτέκτων Μηχανικός και τα τελευταία χρόνια διατηρώ το αρχιτεκτονικό γραφείο «Positive+Architects» στην Αθήνα. Η αγάπη για την αρχιτεκτονική και το design με οδήγησε στις 5 τελικές υποψηφιότητες για το Διεθνές Βραβείο Ελληνίδας (Greek International Women Award), με το έργο «6 νέες κατοικίες με containers». Παράλληλα, η ενασχόληση με την τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα είχαν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία του «Servio», μιας καινοτόμου εφαρμογής για κινητά για το χώρο της εστίασης.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue