Διάλογος Και Πειραματισμός Στα Εγκαίνια Της «Κβαντικής Εγκατάστασης» Της Κανέλλου

 Μέσα σε μια ατμόσφαιρα ιδιαίτερης καλλιτεχνικής ευαισθησίας και ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης Quantum Butterfly, της αρχιτέκτονος και εικαστικού Παγώνας Κανέλλου.

Οιοπτικές αντιπαραθέσεις φωτός – σκιάς και τα ίδια τα έργα που ενέχουν το στοιχείο της επιτέλεσης, δημιούργησαν στην έκθεση μια σκηνογραφική αφήγηση που οδήγησε σε διαφορετικές ερμηνείες τόσο των αντικειμένων, όσο και του εκθεσιακού χώρου. Όπως υποστήριξε η μουσειολόγος Φωτεινή Κοπίλογλου που επιμελήθηκε την έκθεση, «η ανάπτυξη στο χώρο βασίζεται στην αρχή της θεατρικότητας, που στόχο έχει να δημιουργήσει μια ενσώματη, βιωματική σχέση με την εγκατάσταση της Κανέλλου, κι αυτό είναι ένα στοιχείο που αμέσως προσέλαβε το κοινό».

Την εκδήλωση προλόγισε ο πανεπιστημιακός Θανάσης Σακελλαριάδης, τονίζοντας όψεις των έργων που θέτουν σε αμφισβήτηση δεδομένες ταξινομικές παραδοχές και ανιχνεύονται στη σύζευξη επιστήμης και τέχνης.

Όσοι επιθυμούν να μάθουν από κοντά πώς σχεδιάζεται μια «κβαντική πεταλούδα» και πώς μεταφράζεται στον χώρο ως σκηνική παρουσία, δεν έχουν παρά να επισκεφτούν την έκθεση και να πειραματιστούν με την καλλιτέχνη και τα έργα.

Διάρκεια έκθεσης 10 -16 Δεκεμβρίου (17:30 – 20:30), Καστοριάς 52 στον Κεραμεικό.

Επικοινωνία και δημόσιες σχέσεις: Τζένη Οικονόμου, Χρήστος Πετρίδης.

Φωτογραφικό υλικό: Γιάννης Βλασερός Catchthemoment

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue