Διαβάζουμε Παραμύθια: «Ένα σύννεφο για τα γενέθλιά μου» | Μια Τρυφερή Ιστορία Για Τα Πιο Πολύτιμα Πράγματα Σ’ Αυτή Τη Ζωή.

Μέσα από την bestseller σειρά βιβλίων της «Πράκτορες του Πλανήτη» η Ελένη Ανδρεάδη έχει καταφέρει να δημιουργήσει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο μια συνειδητοποιημένη επίλεκτη ομάδα παιδιών- αναγνωστών σε Ελλάδα, Αμερική, Κίνα, Κορέα, Τουρκία και Αίγυπτο, που αναλαμβάνει καθημερινά δράση για το περιβάλλον, βάζοντας τα γυαλιά στους ενήλικες.

Αυτό που φαντάστηκε και περιέγραψε στο βιβλίο της «Ο Τζάστιν Γκρέι και οι Φύλακες της Γης», δηλαδή τα παιδιά και τους εφήβους να διαδηλώνουν ώστε να πείσουν τους ηγέτες να σταματήσουν την κλιματική αλλαγή, δεν ήταν τελικά μακρινό όνειρο, ούτε αποκλειστικά προϊόν μυθοπλασίας. Το είδαμε να γίνεται πράξη μέσα από την πρωτοβουλία της Γκρέτα Τούνμπεργκ. Τα παιδιά είναι το μέλλον. Χάρη σ’ αυτά μπορούμε να ελπίζουμε σ’ ένα καλύτερο αύριο, γι’ αυτό και οφείλουμε να τους παρέχουμε τα πιο ισχυρά όπλα. Μέσα από ιστορίες που εκπαιδεύουν και εμπνέουν. Σ’ αυτά τα παιδιά, τους αυριανούς ενεργούς πολίτες, αφιερώνει τα βιβλία της η χαρισματική Ελένη Ανδρεάδη.

Ταυτότητα βιβλίου
Τίτλος: Ένα σύννεφο για τα γενέθλιά μου
Συγγραφέας: Ελένη Ανδρεάδη
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Κατηγορία: Παιδικό/ Εικονογραφημένα βιβλία
Ηλικία: Από 4 ετών
Σελίδες: 32
Έκδοση: Μάρτιος 2020
Τιμή: 13,30 €

… για την πλοκή
Το μόνο που θέλει η Μία για τα γενέθλιά της είναι ένα σύννεφο. Όταν η μαμά της τής λέει ότι δεν πουλάνε σύννεφα στα μαγαζιά, η Μία πεισμώνει και κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να κυνηγήσει ένα. Εξάλλου, πόσο δύσκολο μπορεί να είναι;
Μια τρυφερή ιστορία για τα πιο πολύτιμα πράγματα σ’ αυτή τη ζωή. Που στην ουσία δεν είναι πράγματα και ούτε μπορείς να τ’ ακουμπήσεις. Όπως το γέλιο, η παρέα με τους φίλους σου, η μυρωδιά από τα φρεσκοψημένα μπισκότα…

… για τη συγγραφέα

Η Ελένη Ανδρεάδη γεννήθηκε στο Λονδίνο. Ταξίδεψε και δούλεψε σε πολλές χώρες, όπως στην Αγγλία, τη Γερμανία και την Αμερική, όπου ειδικεύτηκε στην Περιβαλλοντική Πολιτική και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Εκεί πήρε ένα μάθημα στη δημιουργική γραφή και έγραψε ένα μυθιστόρημα, το οποίο γρήγορα έκρυψε στο συρτάρι της. Όταν γύρισε στην Ελλάδα το 2009, ίδρυσε τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Πράκτορες του Πλανήτη», η οποία προσκαλεί τα παιδιά να σώσουν τον πλανήτη μέσα από μυστικές αποστολές. Τα βιωματικά περιβαλλοντικά προγράμματα της οργάνωσης υλοποιούνται σε δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα και έχουν βραβευτεί για την καινοτομία τους από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το πρώτο βιβλίο της, «Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη» απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου στην κατηγορία Βιβλίου Γνώσεων 2015, ενώ το δεύτερο της σειράς βρέθηκε στις βραχείες λίστες. Τα βιβλία της μεταφράζονται και κυκλοφορούν σε χώρες όπως η Αμερική, η Κίνα, η Κορέα, η Τουρκία και η Αίγυπτος. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν τα τέσσερα βιβλία της σειράς Πράκτορες του Πλανήτη, καθώς και το βιβλίο της «Ο Τζάστιν Γκρέι και οι Φύλακες της Γης».

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue