Διπλός Καθαρισμός | Η Απαραίτητη Συνήθεια Που Πρέπει Να Ακολουθήσεις

Η μέθοδος του διπλού καθαρισμού είναι το απόλυτο πρώτο βήμα περιποίησης της επιδερμίδας μας, σύμφωνα με το κορεάτικο πρωτόκολλο ομορφιάς, το γνωστό K-beauty 10 steps routine. Η μέθοδος βασίζεται στη διαδοχική χρήση δύο προϊόντων καθαρισμού με διαφορετική υφή και χρήση. Κι αν σου φαίνεται υπερβολικό, θα σου πω ότι είναι απλώς σχολαστικό. Γιατί κάθε προϊόν καθαρίζει και άλλο είδος ρύπου.

Ένα βήμα τη φορά

Βήμα 1

Με ένα καθαριστικό προϊόν με βάση το λάδι (διφασικό) αφαιρώ το μακιγιάζ (αδιάβροχη μάσκαρα ή ένα long lasting foundation, για παράδειγμα) καθώς τα προϊόντα ομορφιάς που περιέχουν στη σύστασή τους λάδι μπορεί να φράξουν τους πόρους. Για σκληροπηρυνικές ολοκληρώνω με ένα νερό micellaire.

Βήμα 2

Με ένα ήπιο καθαριστικό (αφρό, τζελ) θα αφαιρέσω τώρα και το οξειδωμένο σμήγμα που δημιουργείται από ρύπους, σκόνη και ιδρώτα. Κάνω απαλό μασάζ για να τα αιχμαλωτίσω. Ξεπλένω με νερό και -προσοχή- σκουπίζω ταμποναριστά. Εδώ να σας επιστήσω την προσοχή να αναζητάτε προϊόντα με χαμηλό pH (μεταξύ 4.2 και 5.6 στην κλίμακα pH) γιατί αν δεν είναι η επιδερμίδα πιθανότατα να σς δίνει την αίσθηση ότι “σας τραβάει” μετά, ενώ ταυτόχρονα γίνεται πιο επιρρεπής σε ερεθισμούς και σπυράκια. Ίσως εδώ ένα toner (υπάρχουν τέτοια) να φέρει τα πράγματα σε ισορροπία.

Μόλις ολοκληρώσω η επιδερμίδα μου είναι και φαίνεται και καθαρή αλλά και απαλή. Και πάνω απ΄ όλα έτοιμη για να απορροφήσει τους ορούς και τις κρέμες μου και γενικά τα προιόντα που προβλέπει το δικό μου πρωτόκολλο ομορφιάς, αν όχι το K-beauty.

Θα μου πείς ότι μετά βίας ξεβάφεσαι το βράδυ –ναι, ο διπλός καθαρισμός είναι βραδινή συνήθεια. Θα σου  θυμίσω, όμως, ότι το ντεμακιγιάζ ανήκει στο απόλυτο τρίπτυχο της ρουτίνας αντιγήρανσης by #faceyogaalexandravekiari

ντεμακιγιάζ-αντιηλιακό-faceyoga

Follow facebook | instagram

H Αλεξάνδρα Βεκιάρη είναι Face Yoga Specialist, πιστοποιημένη από το International Holistic Medicine College και το Flow Center, ενώ έχει παρακολουθήσει webinars με την World Leading Face Yoga Expert, Fumiko Takatsu και σεμινάρια με την Danielle Collins. Μετά από μια μεγάλη διαδρομή σε Πολιτικές Επιστήμες, Δημοσιογραφία, Επικοινωνία, Περιοδικά και Βιβλία που υπηρέτησε για πολλά χρόνια με συνέπεια έχει κάνει τη Face Yoga τρόπο ζωής και έχει αφοσιωθεί στην διάδοση της στην Ελλάδα.

photo credits pexels

Αλεξάνδρα Βεκιάρη, Face Yoga Specialist

Eίμαι Face Yoga Specialist, πιστοποιημένη από το International Holistic Medicine College και το Flow Center, ενώ έχω παρακολουθήσει webinars με την World Leading Face Yoga Expert, Fumiko Takatsu και σεμινάρια με την Danielle Collins. Μετά από μια μεγάλη διαδρομή σε Πολιτικές Επιστήμες, Δημοσιογραφία, Επικοινωνία, Περιοδικά και Βιβλία, που υπηρέτησα για πολλά χρόνια με συνέπεια, έχω κάνει τη Face Yoga τρόπο ζωής και έχω αφοσιωθεί στην διάδοσή της στην Ελλάδα.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue