Φτιάξτε Γρήγορα Και Εύκολα Το Πιο Ωραίο Μαλακτικό Και Ενυδατικό Για Το Ξύρισμα Με Γλυκερίνη

Κανένα αφρόλουτρο και κανείς αφρός ξυρίσματος δεν μπορεί να πετύχει το αποτέλεσμα της γλυκερίνης γιατί η γλυκερίνη έχει μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητες…
 
Το αντρικό ξύρισμα έδινε πάντοτε τα φώτα του στη γυναικεία περιποίηση. Οι άντρες ως επί το πλείστων ξυρίζονταν στα παραδοσιακά μπαρμπέρικα όπου το ξύρισμα ήταν μια ολόκληρη ιεροτελεστία. Ο μπαρμπέρης έκανε αφρό με το πινέλο και το κλασικό σαπούνι το οποίο περιείχε γλυκερίνη για να μαλακώνει τα γένια και την επιδερμίδα. Μετά το ξύρισμα έβαζε στο πρόσωπο βραστές κομπρέσες. Το σαπούνι γλυκερίνης στα μπαρμπέρικα αντικαταστάθηκε με τις παραδοσιακές κρέμες ξυρίσματος, πάλι με γλυκερίνη. Ο κόσμος εγκατέλειψε με τα χρόνια το μπαρμπέρικο και άρχισε να ξυρίζεται στο σπίτι.
 
Για fast ξύρισμα αντί να κάνει αφρό με το πινέλο κατά τον παραδοσιακό τρόπο χρησιμοποιούν σήμερα τους αφρούς ξυρίσματος. Έτσι και οι γυναίκες ενώ είχαν αντιγράψει τις αντρικές μεθόδους και για να κάνουν αποτρίχωση με ξυράφι χρησιμοποιούσαν τα σαπούνια με γλυκερίνη, σήμερα τα έχουν εγκαταλείψει κι εκείνες και χρησιμοποιούν αφρόλουτρο ή αφρό ξυρίσματος. 
 
Κανένα αφρόλουτρο και κανείς αφρός ξυρίσματος δεν μπορεί να πετύχει το αποτέλεσμα της γλυκερίνης γιατί η γλυκερίνη έχει μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητες. Γι’ αυτό θα σας προτείνω μια παραδοσιακή μέθοδο για να ξυρίζετε τα επίμαχα σημεία σας.
 
ΥΛΙΚΑ
50 γραμμάρια υγρή γλυκερίνη
100 γραμμάρια από το αγαπημένο σας αφρόλουτρο
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνετε το αφρόλουτρο και τη γλυκερίνη και ανακατεύετε. Μόλις φτιάξατε την αποτελεσματική μέθοδο αποτρίχωσης. Ρίχνετε το μίγμα σε ένα πλαστικό μπουκάλι και το έχετε πάντα στην μπανιέρα σας. Κάθε φορά που θέλετε να ξυρίσετε τα πόδια σας γρήγορα, εύκολα και αποτελεσματικά, με αφρόλουτρο και ξυράφι, χρησιμοποιήστε το ενυδατικό αφρόλουτρο αποτρίχωσης που μόλις φτιάξατε. 
Σε βρεγμένο δέρμα από το αφρόλουτρο- αποτρίχωσης στα πόδια σας και ξυρίστε τα. Ξεπλένετε με άφθονο χλιαρό νερό. Το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει. 
 
 
Η συνταγή είναι από την Καλλιόπη (Πόπη) Γιαννάκου Αισθητικό
 
 
 
 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue