Δωρίστε τα μαλλιά σας σε παιδιά με καρκίνο

(Αναδημοσίευση από : Ravenet )

 Αγαπητοί αναγνώστες,
Ας συστηθούμε για αρχή. Ονομάζομαι Μελίνα Κωνσταντινίδη, είμαι 24 χρονών και μένω στην Θεσσαλονίκη. Πέρσι τον Σεπτέμβρη έκοψα και δώρισα τα μαλλιά μου στον οργανισμό “Wings for kinds” στο Οhio της Αμερικής. Ως αρθρογράφος έγραψα 2 άρθρα σχετικά με την διαδικασία, όπως και δημιούργησα την σελίδα “Δωρεά μαλλιών-Μπορείς και εσύ να βοηθήσεις” με σκοπό την ενημέρωση των Ελλήνων. Δεν αντιπροσωπεύω κάποιο οργανισμό, δουλεύω εθελοντικά και δεν χρηματοδοτείται η προσπάθεια αυτή. Βαθύτερος σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα αντίστοιχο οργανισμό στην Ελλάδα κάτι που είναι πολύ δύσκολο και μακροχρόνιο. Σήμερα επίσημα είμαστε 80 δωρητές. ‘Εχει δημιουργηθεί αφίσα από την γραφίστρια Μάγδα Ανδρεάδου ιδρυτή  της Sevenline όπου μπορείτε να παραλάβετε ΔΩΡΕΑΝ επικοινώνοντας μαζί μου στην επίσημη ιστοσελίδα ” Δωρεά μαλλιών-Μπορείς και εσύ να βοηθήσεις“.

Πριν περάσουμε στο ενημερωτικό κομμάτι θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους εσάς που στηρίζετε την προσπάθεια αυτή. Νιώθω μεγάλη χαρά για τα ζεστά σας μηνύματα και θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να τα καταφέρω ακόμα και με την πιθανότητα αποτυχίας. Δυστυχώς ως φοιτήτρια δεν έχω αρκετό χρόνο και χρήμα για να μεγαλώσω ακόμα περισσότερο την καμπάνια μας. Όπως έγραψε και η φίλη Ειρήνη ” Είναι απίστευτο το οτι μπορούμε να βοηθήσουμε τις ψυχούλες δίνοντας τους ένα κομμάτι του εαυτού μας…Μακάρι με ένα φιλί να μπορούσαμε να τις θεραπεύσουμε κιόλας…”

dorea preview

Μέσω μια φίλης της σελίδας και δότριας -την Αλεξάνδρα- γνώρισα τον οργανισμό : Children with Loss Hair επίσης στην Αμερική. Ο συγκεκριμένος οργανισμός προϋποθέτει λιγότερα εκατοστά και βαμμένα μαλλιά σε καλή κατάσταση.  Ενημερωθείτε παρακάτω:

Προϋποθέσεις δωρεάς

Για να μπορέσετε να δωρίσετε τα μαλλιά σας θα πρέπει:

Τα μαλλιά σας να είναι στο φυσικό τους χρώμα (Βαμμένα μαλλιά ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ είναι αποδεκτά), δηλαδή όχι καμμένα και ταλαιπωρημένα.
Να έχουν μήκος τουλάχιστον 8 ίντσες δηλαδή περίπου 22 εκατοστά ή μεγαλύτερο.
Γκρίζα και σγουρά μαλλιά είναι αποδεκτά.
Τα μαλλιά πρέπει να σταλούν στεγνά, μαλλιά με υγρασία δεν είναι αποδεκτά.
Διαδικασία κοπής μαλλιών

Όπως θα δείτε και στα σκίτσα, αρχικά λούζετε και χτενίζετε καλά τα μαλλιά.
Πιάνετε πολύ καλά την βάση της κοτσίδας που θα δέσετε με ένα λαστιχάκι.
Όπως είναι λυτά τα μαλλιά σας μετράτε για να σιγουρευτείτε πως είναι τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος των μαλλιών 22 εκατοστά.
Αργότερα μπορείτε είτε να δέσετε τα μαλλιά σας στην άκρη είτε να πλέξετε κοτσίδα.
Κόβετε τα μαλλιά από την βάση και η διαδικασία κοπής ολοκληρώθηκε.
doreadorea2

Διαδικασία αποστολής

Αρχικά θα πρέπει να εκτυπώσετε την ΦΟΡΜΑ ΔΩΡΕΑΣ είναι ένα βήμα πολύ σημαντικό για να παραλάβετε το πιστοποιητικό δωρεάς που θα σας αποσταλεί αργότερα.
Την ΦΟΡΜΑ ΔΩΡΕΑΣ θα την βρείτε εδώ
Τοποθετείτε τα μαλλιά σε αεροστεγή σακούλα μαζι με την φορμα της δωρεας και κλείνετε καλά τον φάκελο.
Τα στοιχεία αποστολής είναι
Children With Hair Loss
12776 Dixie Hwy
South Rockwood, MI 48179

Ολοκληρώθηκε και η διαδικασία αποστολής.

Το επίσημο site του οργανισμού είναι εδώ

Τρόποι επικοινωνίας μαζί μου.

Facebook : ” Δωρεά μαλλιών-Μπορείς και εσύ να βοηθήσεις“.

 ln37701006

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue