Είναι εγωιστικό να αγαπάς τον εαυτό σου;

Μα πώς είναι δυνατόν να αγαπάω πάνω από όλους τον εαυτό μου Τζιλ;
 
Είναι η ερώτηση που μου κάνουν πολλοί συμμετέχοντες στα σεμινάρια της www.acadimiasxeseon.gr όταν λέω ότι η νούμερο 1 προτεραιότητα στη ζωή μας πρέπει να είναι η αγάπη προς τον εαυτό μας.
 
Απαντάω με το παρακάτω γνωμικό της αγαπημένης μου δασκάλας Μαριάν Γουίλιαμσον.
 
Ο πιο βαθύς μας φόβος δεν είναι ότι δεν είμαστε αρκετοί. Ο πιο βαθύς μας φόβος είναι πως είμαστε υπεραρκετοί. Είναι το φως μας, όχι το σκοτάδι μας αυτό που μας φοβίζει. Αναρωτιόμαστε: ποια είμαι για να είμαι πανέξυπνη, πανέμορφη, ταλαντούχα, υπέροχη; Στην πραγματικότητα, ποια είσαι για να μην είσαι όλα τα παραπάνω; Είσαι ένα παιδί του Θεού. Το να υποβιβάζεις τον εαυτό σου δε βοηθά τον κόσμο. Το να εμποδίζεις τον εαυτό σου να λάμπει ώστε να μη νιώθουν ανασφάλεια οι γύρω σου δε σε κάνει φωτισμένο άνθρωπο. Όλοι είμαστε φτιαγμένοι για να λάμπουμε, ακριβώς όπως τα παιδιά. Είμαστε γεννημένοι για να καταστήσουμε προφανή τη δόξα του Θεού που όλοι έχουμε μέσα μας. Αυτή η δόξα δεν υπάρχει μόνο σε κάποιους από εμάς. Υπάρχει σε όλους μας. Επιτρέποντας στον εαυτό μας να λάμπει, υποσυνείδητα επιτρέπουμε και στους άλλους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο. Μόλις απελευθερωθούμε από τον φόβο μας, η παρουσία μας αυτόματα απελευθερώνει και τους γύρω μας.
Μαριάν Γουίλιαμσον, συγγραφέας του παγκόσμιου bestseller «Επιστροφή στην αγάπη»
 
Θα ήθελες να μάθεις ποιες είναι οι παρεξηγημένες έννοιες της Αγάπης; Πώς να ξεχωρίζεις τον εγωισμό, τον εγωκεντρισμό και την έπαρση από την Αγάπη;
 
Δες το video από την Νέα TV, όπου μιλάω στην εκπομπή στο Κόκκινο με την Γωγώ Καλιδονάκη και τον Νίκο Μοτάκη 
 
Βρες την Τζιλ Δούκα MBA, PCC ομιλήτρια διεθνούς φήμης στο www.jilldouka.com Η Τζιλ μαζί με τον Νικόλα Ουρανό ιδρυτή της www.acadimiasxeseon.gr είναι συγγραφείς του βιβλίου Αγάπη Τώρα: Τα 7 Μυστικά για τη Σχέση που Ονειρεύεσαι το οποίο διατίθεται αποκλειστικά σε όλα τα Public Ελλάδας και Κύπρου. Περισσότερα: www.agapitora.gr
 
 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue