Έλενα Κουντουρά: Από τα κουλουάρ του στίβου και την πασαρέλα στο υπουργείο Τουρισμού

Η βουλευτής των ΑΝΕΛ ανέλαβε σήμερα χαρτοφυλάκιο ως αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
 
Η Έλενα Κουντουρά είναι από τα λίγα και εκλεκτά στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και στενή συνεργάτης τόσο του προέδρου, όσο και του κυβερνητικού εκπροσώπου στην περασμένη Βουλή Τέρενς Κουίκ που υπουργοποιήθηκαν. Κόρη αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού.
 
Η Έλενα Κουντουρά ξεκίνησε από το χώρο του αθλητισμού, αφού ήταν πρωταθλήτρια Ελλάδος στο άλμα εις ύψος και στα 100μ. με εμπόδια, σημειώνοντας – όπως αναφέρεται στο επίσημο βιογραφικό – πανελλήνια ρεκόρ και διεθνείς διακρίσεις. Άλλωστε η νέα υπουργός αποφοίτησε από την Γυμναστική Ακαδημία (ΤΕΦΑΑ).
 
Η καριέρα της στο χώρο της μόδας υπήρξε λαμπρή, με αποκορύφωμα να ανακηρυχθεί ένα από τα δέκα καλύτερα μοντέλα του κόσμου. Είχε στενή συνεργασία με τον Γάλλο φωτογράφο Σερζ Λουτένς, ενώ είχε το μακροβιότερο συμβόλαιο συνεργασίας με μεγάλη εταιρία καλλυντικών από την Ιαπωνία.
Η κα. Κουντουρά άφησε τον κόσμο της μόδας, από το πόστο του μοντέλου, αλλά και εκείνο της εκδότριας περιοδικών ποικίλης ύλης το 2003 για να ασχοληθεί με τα κοινά. Κατέβηκε στις εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία το 2004 και εκλέχτηκε βουλευτής στην Α’ Αθηνών. Επανεξελέγη το 2009 και ανεξαρτητοποιήθηκε το Φεβρουάριο του 2012, όταν αρνήθηκε να ψηφίσει το Μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους, που οδήγησε στη διαγραφή της από τον Αντώνη Σαμαρά.
Εκλέχτηκε με τους ΑΝΕΛ στις εκλογές του 2012 και στις 25 Ιανουαρίου του 2015, με αποτέλεσμα να λάβει μέρος στη νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.
 
 
πηγή: news247.gr
 
 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue