Εμμηνόπαυση: Πως θα διατηρήσουμε την καλή λειτουργία του μεταβολισμού και του σωματικού βάρους

Σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μισούρι ακόμα και ελάχιστη άσκηση μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζονται οι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες για να ρυθμίζουν καλύτερα την ινσουλίνη, να διατήρησουν της καλή λειτουργία του μεταβολισμού και να βοηθήσει στην διατήρηση του σωματικού τους βάρους.

Μετά την εμμηνόπαυση οι ασθένειες και η αύξηση του σωματικού βάρους που σχετίζονται με την μεταβολική δυσλειτουργία εκτινάσσονται.

Η ερευνητική ομάδα συνέκρινε τον τρόπο που διατηρήθηκε η μεταβολική λειτουργία σε ποντίκια που έκαναν καθιστική ζωή έναντι ποντικιών με υψηλή δραστηριότητα. Στα ποντίκια με υψηλή δραστηριότητα είχαν τοποθετήσει έναν τροχό κύλισης και μπορούσαν να τον χρησιμοποιήσουν οσο ήθελαν, αντίθετα στα ποντίκια που έκαναν καθιστική ζωή έτρεξαν μόνο το 1 / 5ο της απόστασης απο τα πιο ενεργά και διατήρησαν την κανονική μεταβολική λειτουργία και τα επίπεδα ινσουλίνης. Επιπλέον υπήρξε μια μείωση κατά 50 % σε λιπώδη ιστό ως αποτέλεσμα του εν λόγω μικρού όγκου της άσκησης.

Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα, μπορεί να κάνει θαύματα όσον αφορά τη διατήρηση της μεταβολικής λειτουργίας.

Μπορείτε και εσείς φίλες μου να πραγματοποιήσετε το ελάχιστο της άσκησης που χρειαζετε, για παράδειγμα όπως το να πηγαίνετε τακτικές βόλτες με τους φίλους σας, να ανεβαίνετε τις σκάλες με τα πόδια αντί για το ασανσέρ,να συμμετάσχετε σε προγράμματα άσκησης ή να σας αναλάβει ένας επαγγελματίας γυμναστής για καλύτερα αποτελέσματα !

Ρωτήστε τον γυμναστή σας!

To likewoman.gr και εγώ είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε θέμα σας απασχολεί να απαντήσουμε και να σας δώσουμε την σωστή συμβουλή!

 ΧρήστοςΦράγκος

Certified Personal Trainer

American college of sport medicine

Πληροφορίες στην επίσημη σελίδα του στο facebook

 

 12834574 972677686113108 1299775450 n

 

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue