Ένα από τα ωραιότερα ακίνητα στην Ελλάδα


16 Μάι 2017

Όταν διαβάζω τέτοια χαίρομαι αφάνταστα. Σκέφτομαι, ότι έστω και «σιωπηλά», χωρίς τυμπανοκρουσίες κάτι γίνεται σ’ αυτόν τον έρημο τόπο. Πάντα βέβαια με την ιδιωτική πρωτοβουλία και τα ιδιωτικά κεφάλαια, αλλά κάτι είναι κι’ αυτό. Από μας μόνο τις καλύτερες ευχές και τα θερμά μας συγχαρητήρια. Και για μια ακόμη φορά ευχαριστούμε πολύ το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο συγγραφέας Sir Patrick Leigh Fermor, διεθνώς γνωστός ως Paddy, ήταν μια από τις πιο χαρισματικές, γοητευτικές και περιπετειώδης προσωπικότητες του 20ου αιώνα. Συγγραφέας, λόγιος και παρασημοφορημένος ήρωας πολέμου, θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους Βρετανούς ταξιδιωτικούς συγγραφείς της γενιάς του. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην Αντίσταση της Κρήτης ως μέλος της Βρετανικής αποστολής. Θαύμαζε και αγαπούσε την Ελλάδα και με τη σύζυγο του Joan αποφάσισαν να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους στην Καρδαμύλη της Μάνης.

Το σπίτι στην Καρδαμύλη είναι από τα ωραιότερα ακίνητα στην Ελλάδα. Σε συγκλονιστική τοποθεσία, «πνιγμένο» στην φύση και την βλάστηση και φτιαγμένο χωρίς ίχνος νεοπλουτισμού, επίδειξης ή κακού γούστου. Απόλυτα Ελληνικό και απόλυτα ταιριαστό με τον τόπο που βρίσκεται. Για να καταλάβετε, δεν έχει κραυγαλέες μάντρες, τηλεοπτικά συστήματα παρακολούθησης, πισίνα, γκαζόν και ξαπλώστρες από τα ακριβά επιπλάδικα των βορείων προαστίων. Όλα είναι άπλα, καλόγουστα και Ελληνικά…..

Διαβάστε την συνέχεια, δείτε και φωτογραφίες στο  nikosonline.gr

2 1

 

29DSC 4915

 

background kardamyli

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue