Ένα λεύκωμα για την Μαρινέλλα

Και μάλιστα όπως της αξίζει. Εξαιρετικό βιβλίο, υπέροχη  δουλειά και έκδοση. Και δεν μιλάω μόνο για τις φωτογραφίες που θα τα χάσετε όταν τις δείτε, αλλά και για το όλο στήσιμο. Η Αλίντα Μαυρογένη μεγαλούργησε.

 15589645 10154733163222508 8199299891053787729 n

«Όπως την οίδα» ονομάζει το λεύκωμα της η Αλίντα, φίλη από παλιά, μεγάλη φωτογράφος και μάλιστα στα πορτραίτα, που πιάνει κάποιες στιγμές μοναδικές. Και υπάρχουν φωτογραφίες που ποτέ δεν έχουν δημοσιευτεί.

 

Βρέθηκα σε ένα βιβλιοπωλείο, ψαχουλεύοντας τις νέες εκδόσεις και το μάτι μου έπεσε πάνω σ’ ένα λεύκωμα με εξώφυλλο την Μαρινέλλα. Από κάτω το όνομα της Αλίντας. Επί τόπου την πήρα στο τηλέφωνο, για να της κάνω παράπονα που δεν με ενημέρωσε. Έχουμε δουλέψει πολύ με την Αλίντα στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και μέσα στο ’80. Μου είπε πολλά και διάφορα. Άνοιξε τα αρχεία της, και συγκέντρωσε ένα τεράστιο όγκο φωτογραφιών της Μαρινέλλας, γιατί για πολλά χρόνια την ακολουθούσε και την φωτογράφιζε αποκλειστικά. Διάλεξε όσες φωτογραφίες της άρεσαν και μόνη της άρχισε να στήνει το βιβλίο. Χωρίς γραφίστα. Όταν το τέλειωσε –και πριν τυπωθεί -το πήγε στην Μαρινέλλα,  η οποία ………nikosonline.gr

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue