Ένα τριήμερο στην όμορφη και γραφική Κύθνο!

Το να περιγράψω το ταξίδι μου αυτό, σίγουρα δεν με δυσκολεύει καθόλου, ίσα ίσα που με χαροποιεί να σας περάσω μέσα από αυτές εδώ τις γραμμές, το πόσο όμορφο, γραφικό, φιλόξενο και πολύ κοντινό νησί είναι η Κύθνος. Mόλις δυο ώρες από το Λαύριο και βρίσκεστε σε αυτόν τον παράδεισο!

Η χώρα γραφική, με τα υπέροχα σοκάκια της, που εγώ τόσο αγαπώ και πάντα θέλω να εξερευνώ και να περπατώ, όσες φορές και εάν πηγαίνω! Ο κόσμος φιλόξενος και εγκάρδιος. Τα υπέροχα μαγαζάκια για καφέ, πρωινό, φαγητό αλλά και ποτό, είναι πάντα εκεί και σας περιμένουν.

Που να πάτε:
Οπωσδήποτε πρέπει να επισκεφτείτε την Κολώνα, που είναι και η πιο διάσημη παραλία του νησιού. Ίσως είναι από τις ομορφότερες που έχω δει, και ξεχωριστή, καθώς μία λωρίδα αμμουδιάς ενώνει 2 στεριές, το νησί της Κύθνου με μια βραχονησίδα!
Έτσι σε οποίο σημείο και να σταθείτε το φυσικό κάλλος είναι τέτοιο ώστε να συλλέξετε εικόνες μοναδικές!

Αγία Ειρήνη : Επόμενη παραλία για στάση, κοντά στην χώρα. Εκεί είναι ωραία να πας το απόγευμα για το μπάνιο σου και να το συνδιάσεις και με φαγητό. Η γνωστή ψαροταβέρνα της Άριας σε περιμένει με το υπέροχο φρέσκο ψάρι της. Εάν θέλεις, συνεχίζεις με το ποτό σου και συγχρόνως απολαμβάνεις τον ήχο και την μυρωδιά της θάλασσας!

Η εκκλησία της Παναγίας Κανάλας: Είναι χτισμένη σε μια από τος ωραιότερες, πευκόφυτες ακρογιαλιές του νησιού, με έναν θρύλο πίσω από αυτήν για τον τρόπο εύρεσης της και των πολλαπλών θαυμάτων της!

Τελευταίο άφησα το καλύτερο: το χωριό Δρυοπίδα, όπου βρίσκεται σε ένα απάνεμο μέρος, μεταξύ 2 λόφων και είναι το μοναδικό στο νησί χωριό που δεν είναι ορατό από την θάλασσα!

Με τόσες όμορφες εικόνες για ένα είμαι σίγουρη, ότι θα το επισκεφτώ πολύ σύντομα ξανά!

Στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω σας παρουσίαζω ένα μικρό οδοιπορικό, που έμεινα, που περπάτησα και πόσο ωραία πέρασα. 
Και μην ξεχνάτε στηρίζουμε Ελλάδα και τα μοναδικά, πανέμορφα ελληνικά νησιά μας!

Μέχρι το επόμενο ραντεβού μας, θα με βρείτε στο Instagram (barolalia) και στο youtube (Lia Barola)
Καλό καλοκαίρι λοιπόν ΧΧΧ

Hospitality: appartments Eirini Doukeri
Photos: Bill Patrick

RECENT

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue