Εναλλακτικά ή πραγματικά;

Αγαπημένα μου υπέροχα πλάσματα!

Αν ήθελα, με μια λέξη να σας προσδιορίσω την θεματολογία της στήλης μου, θα μπορούσα να σας πω, ότι ασχολείται με θέματα εναλλακτικά και αμέσως οι περισσότεροι, θα αντιλαμβανόσασταν εύκολα την θεματολογία.

Αλήθεια, τι είναι τα εναλλακτικά θέματα? Από τι, είναι εναλλακτικά? Ποια είναι τα κανονικά και γιατί είναι «θολό είναι το τοπίο» στο άκουσμα αυτής της λέξης?

Το λεξικό λέει πως, εναλλακτικός είναι: ο ενδεχόμενος, ο εν δύναμη αντικαταστάτης! Υπάρχει δηλαδή το κανονικό και το πιθανό εναλλακτικό του, σαν τον πρωταγωνιστή ενός έργου και τον αντικαταστατή του, την δεύτερη επιλογή, σαν το κύριο δρόμο για να πας κάπου και έναν ενδεχόμενο άλλο.

Υπάρχει και η εκδοχή εναλλακτικός να είναι: ο μη παραδοσιακός! Χρησιμοποιείται  πολύ συχνά στην Τέχνη. Την ονοματίζουμε εναλλακτική και δίνουμε ξεκάθαρα το μήνυμα της αμφισβήτησης του παραδοσιακού, της διαφοροποίησης έναντι του κλασικού τρόπου και ταυτόχρονα, κάπου εκεί, ξεπηδά και το υπονοούμενο, λίγο της επανάστασης σε αυτό.

Τι συναίσθημα έχει τώρα η καρδιά σας, για το εναλλακτικό?

Και εδώ, έρχεται το «θολό τοπίο», γιατί πήραμε αυτήν την λεξούλα, που σημαίνει και λίγο δεύτερο και λίγο επαναστατικό και λίγο αμφισβητήσιμο, για να προσδιορίσουμε δράσεις, τρόπο ζωής και θέασης που επικεντρώνονται στην πνευματικότητα, στην αυτογνωσία, στην ενθύμηση, στην ανύψωση της ψυχής και αυτό το συνταίριασμα από μόνο του, δημιούργει σύγχυση και αντίφαση .

Και αλήθεια, η πνευματικότητα, η αναζήτηση του ανωτέρου σκοπού μας ως άνθρωποι, και η συνύπαρξη αρμονικά με το οτιδήποτε μας περιβάλλει, σε ποια οπτική της ζωής είναι εναλλακτικά; Ποιο είναι το κανονικό; Ποιο είναι το πρωταγωνιστικό μας σενάριο?

Δηλαδή, ο Δημιουργός, ο Θεός, έδωσε τον τελειότερο μηχανισμό, το σώμα, έδωσε  την υπέρτατη ψυχή,  έδωσε τη ζωή  σε ένα ον, στον άνθρωπο, με μοναδικό σκοπό αυτού, να τρέφεται, να μεγαλώνει, να κοπιάζει, να εργάζεται, να αναπαράγετε, να εξουσιάζει και να εξουσιάζεται, να πληρώνει φόρους και να πεθαίνει. Και μετά, ξανά από την αρχή και ξανά από την αρχή. Και αυτό να επαναλαμβάνεται ες αεί? Και αυτό ορίζεται ως το κανονικό;

Μήπως βάλαμε στο Θείο, την λάθος ταμπέλα και χαθήκαμε στην μετάφραση;

Μήπως τελικά, όσα θεωρούμε εναλλακτικά, είναι τα πραγματικά και αυτά που αρμόζει να πρωταγωνιστούν στην ζωή μας; Μήπως είμαστε πολλά περισσότερα από μια επανάληψη, ή μια μονοτονία; Μήπως είμαστε πλάσματα Θεϊκά με άπειρες δυνατότητες; Μήπως υπάρχει βαθύτερο νόημα και όλα αυτά που μας οδηγούν στον ανώτερο σκοπό της ζωής μας, θα έπρεπε να είναι τα πρώτα που διδασκόμαστε στα σχολεία, μαζί με την καλοσύνη, τον σεβασμό, την συγχώρεση, την αγάπη,  και πολλές ακόμη πρωταρχικές αξίες;

Νιώστε τι αντιλαμβάνεται, ως πραγματικό, η καρδιά σας.

Για μια στιγμή μονάχα, κλείστε τα μάτια και νιώστε την οικειότητα και την θαλπωρή της αλήθειας μέσα σας.

Τελικά… και χωρίς μήπως, αν και η δική σας καρδιά αναγνωρίζει, όλα αυτά, ως τα κανονικά και τα ουσιαστικά, θα χαρώ να τα λέμε!

Μέχρι την επόμενη φορά, μην ξεχνάτε…  Η Ευτυχία είναι άφθονη και είναι επιλογή! Επιλέξτε την!

Υ.Γ. Θα χαρώ να ακούσω τα σχόλια σας και είμαι ανοιχτή στην άμεση επικοινωνία μαζί σας facebook και στο mail μου gvanasta@gmail.com

photo unsplush

 

RELATED

Absolute Feminine Stories

© 2020, LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue