Εναλλακτικό ρεβεγιόν? Πες μου πως!

 
Κορίτσια μου,ωρίτσες έμειναν πριν απο τον έρχομο του 2015 και καθώς τίποτα δεν είναι πια όπως παλία,μήπως φέτος να κάναμε την διαφορά και να την βλέπαμε…εναλλακτικά?Μπορεί να μην έχετε κανονίσει κάτι special για το ρεβεγιόν,τα καλέσματα που δεχτήκατε καθόλου να μην σας ενθούσιασαν αλλά και τα οικονομικά σας να μην επιτρέπουν τα ακατανόητα πρέπει να σημειώσουμε menu των μεγάλων ξενοδοχείων και γνωστών εστιατορίων,άσε που δεν έχετε όρεξη-και χρήμα-για να….χτίσετε την New Years Eve εμφάνιση σε ρούχα/παπούτσια/τσαντάκια/μαλλάκια όπως άλλες χρονιές!
 
 
Μιλώντας για τα menu των chef,σας παρακαλώ,με βοηθάτε ελαφρώς??Όποια απο εσάς μεταφράσει επιτυχώς το παρακάτω-που αποτελεί απλώς ενδεικτικό παράδειγμα των φετινών προτάσεων των ξενοδοχείων κερδίζει ματζούνι διαρκείας-!!! Σούπα αστακού µε δενδρολίβανο και κόκκινες φακές – Lobster soup with rosemary and red lentils
Αρνίσια νουαζέτα µε φυστίκι Αιγίνης, πανακότα φινόκιο, σάλτσα βουτύρου µε βατόµουρα, αλµυρό σού µε κρέµα φιστικιού – Lamb fillet with pistachio, panacotta fennel, butter sauce with raspberries, savory pastry dough with peanut cream
Νιόκι πατάτας µε άγρια µανιτάρια, κροκάν αµυγδάλου και καραβίδες – Potato gnocchi with wild mushrooms, almond saffron and crawfish
Χήνα µε παραδοσιακή γέµιση, κρέµα κόκκινου λάχανου µε τεντούρα, πουρέ καπνιστής σελινόριζας, πέρλες λαχανικών – Goose with traditional stuffing, red cabbage cream with tentura, smoked knob celery puree and vegetable pearls
Κατσικίσιο τυρί Rang stone µε γλυκό κάστανο και baby παντζαρόφυλλα – Goat cheese Rang stone with sweet chestnut and baby beet leaves…..!!!!!!!!!!Όλα αυτά για να πώ….καλή Χρονιά?Έ,όχι πια κορίτσια μου,ας μην βγεί φέτος ο Ζαμπούνης απο μέσα μας και σας κάνουμε την εναλλαγή!
 
 So,πως μπορείτε να περάσετε ευχάριστα,οικονομικά και διαφορετικά την μεγάλη βραδιά?Καταρχήν δεν προτείνω σε καμία περίπτωση να μείνετε μόνες,εκτός αν το έχετε ανάγκη όποτε ok,μαζί σας!Αλλά οι αγαπημένοι μας φίλοι που επίσης έχουν κουραστεί απο το traffic στους δρόμους και το ανελέητο ποδοπάτημα στα Bars 7 clubs που παραδοσιακά περιλαμβάνει η συγκεκριμέμη βραδιά μπορούν να είναι οι καλύτεροι μας καλεσμένοι ή να βρεθούμε εμείς στο σπίτι τους και να μαγειρέψουμε all together menu απο άλλες χώρες που προτιμούν για την Πρωτοχρονιά,να δώσουμε και μια ethnic νότα αφού το γαλόπουλο παραείναι βαρετό! Στρείδια και καπνιστό σολομό ,μασουλάνε στην Γαλλιά ενώ το κυρίως πιάτο είναι χήνα με γέμιση από κάστανα ενώ στην Ιταλία είναι πολύ πιο κοντά στα γούστα μας με ψητό κρέας, τα ζυμαρικά, τα ορεκτικά και τον αφρώδη οίνο.Το παραδοσιακό γεύμα της παραμονής Πρωτοχρονιάς πραγματοποιείται 10-12 το βράδυ στην Ισπανία και είναι το δικό μου αγαπημένο καθώς συνήθως ξεκινάει με tapas από διάφορα τυριά, πατέ και αλλαντικά. Η σούπα με θαλασσινά είναι επίσης πολύ δημοφιλής, ειδικά στις παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ από το τραπέζι δεν λείπουν και τα άσπρα σπαράγγια, όπως και διάφορες ποικιλίες από θαλασσινά πιάτα όπως angulas (μικρά χέλια), langostinos (μεγάλες γαρίδες) και besugo (ψητό φαγκρί). Στην Αυστραλία, τα χριστουγεννιάτικα μπάρμπεκιου δίνουν και παίρνουν με γαρίδες, κοτόπουλο, χοιρινό, αρνί και μοσχάρι να είναι ανάμεσα στα δημοφιλή πιάτα. Οι πιο παραδοσιακοί προτιμούν τη γαλοπούλα σε τραπέζι κανονικό κι όχι στο… όρθιο, ενώ πολλές φορές το κρέας σερβίρεται κρύο, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας. Το επιδόρπιο που προτιμούν είναι η Pavlova, μαρέγκα με κρέμα και φρέσκα φρούτα, αλλά και το πανετόνε είναι ευρέως αγαπητό.Στην Αργεντινή, το μοσχάρι, το χοιρινό και η γαλοπούλα είναι πολύ δημοφιλή ενώ στη Σουηδία έχουν… μπουφέ. Ο μπουφές τους αποτελείται από ένα συνδυασμό κρύων πιάτων με ψάρι και κρέας, συμπεριλαμβανομένου και του παραδοσιακού julskinka, κεφτέδες, λουκάνικο, κόκκινο λάχανο και καραμελωμένες πατάτες, ενώ το παραδοσιακό γλυκό τους είναι το risgrynsgrot, πουτίγκα ρυζιού με αμύγδαλο!Μα πείτε μου τώρα,δεν θα ξετρελαθούν όλοι??Φορέστε λοιπόν τα πιο ζεστά και άνετα ρούχα σας και δώστε στο 2015 την minimal και πιο αυθεντική εκκίνηση που του αξίζει!Καλή Παραμονή Πρωτοχρονιάς κορίτσια μου,επανέρχομαι με τα νεότερα του ρεβεγίον όταν το ζήσουμε όλες μαζί!!
 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue