Ένας από τους πιο ιδιόρρυθμους ζωγράφους και γλύπτες της ιστορία παντρεύτηκε Ελληνίδα


19 Απρ 2017

Ένας από τους πιο ιδιόρρυθμους ζωγράφους και γλύπτες της ιστορίας, γιορτάζει τα 85 του χρόνια. Ο άνθρωπος που ζωγραφίζει μόνο χοντρές και χοντρούς θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους καλλιτέχνες της Λατινικής Αμερικής, του οποίου η φήμη έχει εξαπλωθεί παγκόσμια. Το έργο του ξεχωρίζει για τις παραμορφωμένες διαστάσεις των αντικειμένων που απεικονίζει και για τις ογκώδεις και ευτραφείς ανθρώπινες μορφές του.

varh

Παντρεμένος με την Ελληνίδα εικαστικό Σοφία Βάρη, είναι κάπως σαν δικός μας άνθρωπος! Σε ηλικία μόλις 26 ετών ήταν αναγνωρισμένος ως ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της νέας γενιάς. Τα πρώτα του έργα ήταν γνωστοί κλασικοί πίνακες (Μόνα Λίζα κ.α.), αλλά με το δικό του στυλ.

Ο Φερνάντο Μποτέρο (Fernando Botero), γεννήθηκε στις 19 Απριλίου του 1932 στην Κολομβία. Η πρώτη του επαφή με τη ζωγραφική προήλθε εξ ολοκλήρου από βιβλία και αντίγραφα. Στην ηλικία των δώδεκα ετών, παράλληλα με τις σπουδές του, άρχισε να εκπαιδεύεται ως ταυρομάχος κατόπιν προτροπής κάποιου θείου του,  αλλά……

Διαβάστε την συνέχεια, δείτε και έργα του στο nikosonline.gr

 

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue