Εργασία Από Το Σπίτι | 6 Πρακτικές Συμβουλές Που Θα Σας Βοηθήσουν Αποτελεσματικά

Με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, είναι επίκαιρο να μιλήσουμε για την εργασία από το σπίτι. Φυσικά υπάρχει ένα μεγάλο μέρος ανθρώπων που το κάνει σε καθημερινή βάση αλλά υπάρχουν και άλλοι που αναγκάστηκαν λόγω των δύσκολων συνθηκών που αντιμετωπίζουμε. Είτε όμως είστε αφεντικό του εαυτού σας είτε δουλεύετε για κάποιον άλλον, παρακάτω θα βρείτε πρακτικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να εργαστείτε αποτελεσματικά από το σπίτι.

1. Δημιουργήστε έναν ξεχωριστό χώρο εργασίας

Ένα δωμάτιο-γραφείο σίγουρα δεν είναι εφικτό για όλους αλλά μια μικρή γωνίτσα, κάπου στο σπίτι σας σίγουρα θα μπορέσετε να βρείτε. Αποφύγετε να δουλεύετε πάνω στο κρεβάτι σας – για ψυχολογικούς αλλά και ορθοπεδικούς λόγους – και ανακηρύξτε μια γωνιά του σπιτιού σας γραφείο. Μπορεί να είναι η τραπεζαρία σας ή ακόμη και το τραπέζι της κουζίνας.

2. Ορίστε ένα φυσιολογικό ωράριο

Μπορεί να μοιάζει δελεαστικό να ξυπνάτε κάθε πρωί μετά τις 10.00 -11.00 και να δουλεύετε έως αργά το βράδυ αλλά θα έχετε χάσει έτσι ένα μεγάλο μέρος της εργάσιμης ημέρας, πράγμα που σημαίνει καθυστερημένα e-mails κλπ. Δεν αξίζει! Σηκωθείτε σε μια φυσιολογική ώρα, ετοιμάστε το πρωινό σας, βάλτε καφέ και ξεκινήστε την δουλειά σας.

3. Δημιουργήστε τη δική σας πρωινή ρουτίνα

Ξεκινήστε με το να στρώσετε το κρεβάτι σας και να ντυθείτε. Είναι σημαντικό για την ψυχολογία σας, να φορέσετε κάτι άνετο και να μην κυκλοφορείτε όλη την ημέρα με τις πιτζάμες σας. Στη συνέχεια ετοιμάστε το πρωινό σας, βάλτε καφέ, δείτε το πρόγραμμα της ημέρας σας και ξεκινήστε την εργασία σας.

4. Κάντε συχνά διαλείμματα

Μπορεί να μοιάζει δελεαστικό να βγάλετε όλη τη δουλειά με μια ανάσα αλλά μην το κάνετε. Αντιθέτως κάντε μικρά διαλείμματα, σηκωθείτε, τεντωθείτε σαν να βρίσκετε στο γραφείο σας. Μπορείτε να βγείτε μια σύντομη βόλτα, να σας φυσήξει ο αέρας, να πάρετε έναν καφέ. Ακόμη μην ξεχάσετε να κάνετε ένα διάλειμμα για το μεσημεριανό σας φαγητό, μακριά από το γραφείο σας.

5. Συντονιστείτε με το πρόγραμμα της υπόλοιπης οικογένειας

Αν έχετε παιδιά, ειδικά μικρά, είναι αποδεδειγμένο ότι δεν θα μπορέσετε να δουλέψετε φυσιολογικές ώρες. Αποδεχθείτε κάθε είδους βοήθεια λοιπόν και εκμεταλλευτείτε τις ώρες του ύπνου τους, ειδικά το μεσημέρι ή τις ώρες που αυτά λείπουν από το σπίτι. Εν ανάγκη, δώστε τους κάτι να απασχοληθούν όσο εσείς θα δουλεύετε.

6. Δημιουργήστε τη δική σας ρουτίνα για το τέλος της ημέρας

Στο τέλος κάθε εργάσιμης ημέρας σας ρίξτε μια ματιά στο πρόγραμμα της επόμενης ημέρας (και της εβδομάδας αν επιθυμείτε) και φτιάξτε την αυριανή to-do list σας. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα έχετε εκπλήξεις και θα μπορέσετε να κλείσετε οργανωμένα την ημέρας σας. 

Ιωάννα Λυμπεροπούλου Blogger

Εργαζόμενη μητέρα, σύζυγος, γυναίκα, blogger

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue