Έρχονται έξι ανάδρομοι πλανήτες…Ετοιμαστείτε


7 Σεπ 2020

Γράφει ο Γιώργος Πανόπουλος

Έξι ανάδρομοι πλανήτες (9-13.9)

Οι πλανήτες που κατά βάση ενδιαφέρουν την αστρολογία είναι Δέκα: Ήλιος-Σελήνη-Ερμής-Αφροδίτη-Άρης-Δίας-Κρόνος- Ουρανός- Ποσειδώνας- Πλούτωνας.
Έξι από αυτούς λοιπόν οι Άρης/Δίας/Κρόνος/Ουρανός/Ποσειδώνας και Πλούτωνας είναι ταυτόχρονα ανάδρομοι για τέσσερις μέρες- από τις 9 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 13 που γυρίζει σε ευθεία πορεία ο Δίας κι έτσι από έξι πλανήτες οι ανάδρομοι γίνονται πέντε μέχρι τις 29 του μήνα που και ο Κρόνος γυρίζει σε ορθή πορεία.

Να θυμίσω ότι ανάδρομος ονομάζεται ο πλανήτης που φαινομενικά κινείται προς τα πίσω σε κατεύθυνση αντίθετη με τα άλλα σώματα στο ίδιο σύστημα, όπως παρατηρείται από συγκεκριμένο οπτικό σημείο.

Μερικά χρήσιμα στατιστικά για να καταλάβουμε τη σημαντικότητα της συγκεκριμένης περιόδου:

-5 ανάδρομοι πλανήτες συμβαίνουν μόνο στο 4% του χρόνου.
-6 ανάδρομοι πλανήτες όπως τώρα συμβαίνουν στο 0,7% του χρόνου.
Φανταστείτε έναν άνθρωπο εκεί που περπατάει στο δρόμο ξαφνικά να προχωράει με την πλάτη του προς τα πίσω. Η κίνηση αυτή που ξεφεύγει από τον κανόνα δημιουργεί αναστάτωση, αποπροσανατολισμό και ανησυχία. Το ζήτημα είναι αν αυτή η αταξία, το σπάσιμο της συνήθειας και της κανονικότητας μπορεί να αντιμετωπιστεί. Η γνώση όπως πάντα μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τέτοιες περιόδους.

Όταν έχουμε τόσους πολλούς ανάδρομους ταυτόχρονα ο κόσμος φαίνεται ότι σταματάει, η κίνηση επιβραδύνεται, βαλτώνουμε. Και μέσα σ’ αυτό το κενό δράσης μια λέξη, μια κίνηση, μια συμπεριφορά, ένα γεγονός, μια περίσταση, ένα πρόσωπο, μια συζήτηση μπορεί να λειτουργήσουν σαν έκλαμψη: «ω μα ναι αυτό είναι… Πώς δεν το είχα σκεφτεί μέχρι τώρα…». Ναι η απομάκρυνση μπορεί να οδηγήσει για λίγο σε αισθήματα αποξένωσης– ξένος από τους δικούς σου, ξένος στον κόσμο, αυτός/η που περισσεύει: δεν είναι οι άλλοι σαν και μένα, οι άλλοι δεν με καταλαβαίνουν. Μελαγχολία: ο κόσμος αδειάζει από νόημα. Αυτή η αίσθηση αποξένωσης μαζί με την πεποίθηση ότι κανείς δεν μας καταλαβαίνει δημιουργεί παρενέργειες που η γκάμα τους ξεκινάει από βία και ατυχήματα και φτάνει μέχρι τη χειραγώγηση και την ψυχολογική κακοποίηση. Ναι αυτές τις μέρες είμαστε νησιά το ένα μακριά από το άλλο.

Η ανάδρομη φάση μάς καλεί να κάνουμε ένα βήμα πίσω από ένα πρόσωπο ή μία κατάσταση. Δεν είναι περίοδος προς κάποιον/κάτι αλλά περίοδος απομάκρυνσης από κάποιον/κάτι. Δεν χρειαζόμαστε εγγύτητα αλλά αποστασιοποίηση

Οι λέξεις κλειδιά είναι: απόσταση, χρόνος, διαφορετική οπτική
Παίρνω το χρόνο μου κάνοντας ένα βήμα πίσω ώστε να δω την μεγάλη εικόνα που μέχρι τώρα πιθανόν αγνοούσα ή παράβλεπα ώστε η αλλαγή προοπτικής να μου δώσει τη λύση, ή μια διαφορετική θεώρηση που με διευκολύνει να βγω από τον λαβύρινθο, ή από το στενό δωμάτιο που βρισκόμουν μέχρι τώρα.
Να θυμάμαι:
“Δεν είναι στην εξωτερική συμπεριφορά ή στην εμφάνιση που η ψυχή μας πρέπει να παίξει το ρόλο της, αλλά χρειάζεται κυρίως εσωτερικά, μέσα μας, εκεί που δεν υπάρχουν άλλα μάτια εκτός από τα δικά μας” -Μονταίνιος

photo pinterest

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue