Εσείς Καθαρίζετε Σωστά Το Πρόσωπό Σας; Δείτε Τι Περιλαμβάνει Μία Ολοκληρωμένη, Καθημερινή Περιποίηση Προσώπου

Σήμερα θα μιλήσουμε και θα εξηγήσουμε τι είναι η περιποίηση προσώπου και τι πρέπει να κάνουμε για να είμαστε σίγουρες ότι περιποιούμαστε σωστά το δέρμα μας.

Μια ολοκληρωμένη καθημερινή ρουτίνα περιποίησης προσώπου, περιλαμβάνει τα εξής βήματα:


Πρωί:
Καθαρισμός
Τόνωση
Σέρουμ
Ενυδάτωση και αντιηλιακή προστασία (όταν είναι απαραίτητο)
Σύσφιξη ματιών και χειλιών

Βράδυ:
Καθαρισμός
Τόνωση
Σέρουμ
Ενυδάτωση και Θρέψη
Σύσφιξη ματιών και χειλιών

Επιπλέον:
1 ή 2 φορές την εβδομάδα βαθύς καθαρισμός και απολέπιση
1 φορά την εβδομάδα θρεπτική και αποτοξινωτική μάσκα προσώπου

Τι εννοούμε «Καθαρισμό προσώπου»: Εάν το δέρμα δεν καθαριστεί, οτιδήποτε και αν βάλουμε πάνω του, δεν θα έχει το αποτέλεσμα που θα μπορούσε να έχει, γιατί δεν θα μπορούν τα δραστικά συστατικά των φυτικών καλλυντικών να περάσουν στην επιδερμίδα.
Το βράδυ καθαρίζουμε το δέρμα μας από το μακιγιάζ, τα υπολείμματα της βρωμιάς, τη σκόνη και όλες τις ακαθαρσίες από τη μέρα που πέρασε. Η αντίληψη ότι δεν χρειάζεται καθαρισμός το βράδυ γιατί δεν χρησιμοποιήσαμε μακιγιάζ όλη μέρα, είναι λανθασμένη γιατί οι ρύποι της ατμόσφαιρας είναι αόρατοι και αν παραμείνουν όλη  νύκτα πάνω στο δέρμα, θα προκαλέσουν βλάβες. Ο καθαρισμός μπορεί να γίνει π.χ με ένα Γαλάκτωμα χαμομηλιού ή ένα Λάδι καθαρισμού προσώπου – ντεμακιγιάζ (συνδυασμός λαδιών με αργή διείσδυση) και στη συνέχεια με ένα απαλό φυσικό Σαπούνι προσώπου (υγρό, τζελ ή στέρεο) για να φύγουν τα υπολείμματα του γαλακτώματος ή του λαδιού. 
Το επόμενο πρωί καθαρίζουμε (με τον ίδιο τρόπο) από τις εκκρίσεις που είχε το δέρμα μας, το βράδυ που πέρασε. Ενόσω εμείς κοιμόμαστε, το δέρμα μας εκκρίνει άχρηστες ουσίες και περίσσεια σμήγματος. Άρα και ο πρωινός καθαρισμός του δέρματος είναι απαραίτητος, ώστε να απομακρύνονται αφενός οι εκκρίσεις του δέρματος και αφετέρου, τα υπολείμματα της κρέμας που έχουμε βάλει το βράδυ.

cleanface

Τι εννοούμε «Τόνωση προσώπου»: Το Τόνερ ή Λοσιόν, χρησιμοποιείται μετά τον καθαρισμό και πριν την ενυδάτωση. Η κύρια ιδιότητα του, είναι ότι είναι στυπτικό, δηλαδή «μαζεύει» τους ιστούς και τα κύτταρα, μειώνοντας έτσι το άνοιγμα των πόρων και τις ρυτίδες. Επίσης βοηθάει στην εξισορρόπηση του ph του δέρματος και στην επαναφορά του μετά τον καθαρισμό. Μπορεί το Τόνερ να είναι ένα αντιγηραντικό ανθόνερο (πχ Ροδόνερο) ή συνδυασμός από ανθόνερα (πχ Αμαμελίδα, Γιασεμί και Ροδόνερο) με προσθήκη βοτανικών βαμμάτων (πχ βάμμα Κυνόροδου, Ροδιού, Καλέντουλας), εκχυλισμάτων (πχ εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, αγγουριού) και αιθερίων ελαίων (πχ Λεβάντα). 

Γνωρίζω ότι πολλές γυναίκες δεν κάνουν όλη αυτή την καθημερινή ρουτίνα καθαριότητας του προσώπου, είτε γιατί βαριούνται, είτε γιατί δεν προλαβαίνουν, είτε γιατί τη θεωρούν άσκοπη. Όμως αν δεν προσφέρουμε περιποίηση στο δέρμα μας, δεν πρόκειται να μας προσφέρει και αυτό με τη σειρά του. Μην ξεχνάμε ότι η χημεία είναι πιο εύκολη, ενώ τα φυσικά καλλυντικά θέλουν σωστό τρόπο αντιμετώπισης τους, για να αποδώσουν όλο το εύρος του δυναμικού τους.  

Γράφει η Κάλλη Σκαρλάτου
Ολιστική Βοτανολόγος & Ενεργειακή Θεραπεύτρια

43eb1385-ec0b-4377-904f-66b6630953ff

Βιβλιογραφία:Sensities 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue