Εσύ τι τύπο δέρματος έχεις;

Το  σημαντικότερο κομμάτι στη καθημερινή ρουτίνα μια γυναίκας είναι η περιποίηση του προσώπου της!!!!
 
Για να γίνει όμως σωστά πρέπει να γνωρίζεις  τι τύπο δέρματος έχεις για να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις  τα κατάλληλα προϊόντα .
 
Αν ακόμα δε γνωρίζεις  τον  τύπο σου διάβασε και  θα μάθεις…
 
Για αρχή να πούμε πως υπάρχουν  4 βασικοί τύποι δέρματος και  συμπληρωματικοί.
 
ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΔΕΡΜΑ
Eίναι αυτό που είναι πιο ανεκτικό τόσο σε υψηλές θερμοκρασίες  όσο και σε χαμηλές. Είναι λείο και  ελαστικό, λαμπερό και ομοιόμορφο.
Αν διαθέτεις αυτό τον τύπο δέρματος  χρειάζεσαι  ένα απαλό καθαριστικό προσώπου και μια λεπτόρρευστη κρέμα για πρωί και βράδυ. Μια περιποίηση με  κάποιο σκράμπ  προσώπου  μια φορά  την εβδομάδα είναι αρκετή.
 
ΛΙΠΑΡΟ ΔΕΡΜΑ
Είναι αυτό που έχει μεγάλους και  εμφανείς  πόρους. Παρουσιάζει έντονη γυαλάδα κατά  τη διάρκεια της  ημέρας  και συνήθως αργεί  να παρουσιάσει  ρυτίδες.
Για τον καθαρισμό του χρειάζεσαι   κατά προτίμηση ένα τζελ  για λιπαρά δέρματα και μια ενυδατική  ή ορό σε μορφή τζελ  επίσης. Η λεπτόρευστη υφή θα βοηθήσει στην άμεση απορρόφηση  των προϊόντων από το δέρμα σου. Ένα σκραμπ  2 φορές  την εβδομάδα είναι απαραίτητο  αλλά μη  το παρακάνεις .
 
ΞΗΡΟ ΔΕΡΜΑ
Αυτό το δέρμα είναι  το πιο λεπτό από όλα.  Σε νεαρή  ηλικία είναι αυτό που έχει τους  πιο μικρούς  πόρους  και είναι  αρκετό λείο, όμως  όσο περνούν  τα χρόνια χάνει την ελαστικότητα του και γίνεται  ευαίσθητο στις  καιρικές  συνθήκες. Παρουσιάζει ξηρότητα τους  πιο πολλούς  μήνες του χρόνου κυρίως στα μάγουλα και  γύρω από το στόμα.
Για τον συγκεκριμένο τύπο δέρματος  κατάλληλο είναι  ένα  ενυδατικό γαλάκτωμα προσώπου και  για την ενυδάτωση του μια κρέμα πλούσια σε λιπαρά στοιχεία και  ένας ορός. Το σκράμπ  θα πρέπει να αποφεύγεται  σε έντονες  περιόδους  ξηρότητας.
 
ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ
Είναι  λεπτό και έχει μικρούς πόρους. Παρουσιάζει  ερυθρότητα και  εξανθήματα, ίσως  κατά περιόδους να γίνεται και λιπαρό.
Ένα καθαριστικό και μια ενυδατική για ευαίσθητη επιδερμίδα είναι τα κατάλληλα όπλα σου.
 
ΜΙΚΤΟ
Είναι  το κανονικό δέρμα με τάση λιπαρότητας στη ζώνη Τ .
Για την περιποίηση του θα χρειαστείτε συνδυασμό προϊόντων για λιπαρή και ξηρή επιδερμίδα. Απαραίτητο σκραμπ  μια φορά την εβδομάδα με έμφαση  κυρίως στα σημεία της  ζώνης Τ.
 
ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟ
Η όψη του είναι  θαμπή  και  πολλές φορές  ξεφλουδίζει. Δε πρέπει να το μπερδέυουμε  με το ξηρό. Το αφυδατωμένο δέρμα έχει έλλειψη νερού στα κύτταρά του.
Για τη περιποίηση του χρειάζεστε  ένα γαλάκτωμα καθαρισμού και για την ενυδάτωση του είναι απαραίτητος  ένας  ορός  πριν την ενυδατική  κρέμα πρωί  και  βράδυ.
 
 
Βανέσσα Κοσμίδου 
Μake up artist beauty editor
 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue