Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2018%2F06%2Fimages easyblog images 928 6fe33563829b8e236aedc057a51b250e XL

Eugénie Brazier: Η σεφ που «μάγεψε» με τη μαγειρική της τους Charles de Gaulle και Valéry Giscard d’ Estaing

Στη Γαλλίδα σεφ Eugénie Brazier, τη μαγειρικής της οποίας λάτρευαν -μεταξύ άλλων- οι Charles de Gaulle, Valéry Giscard d’ Estaing και Marlene Dietrich, αφιερώνει η Google το σημερινό της (12 Ιουνίου) doodle, με αφορμή την 123η επέτειο από τη γέννησή της.

Γεννημένη το 1895, η Brazier κέρδισε συνολικά έξι αστέρια Michelin για τα δύο εστιατόριά της.

Η Brazier ξεκίνησε να πειραματίζεται από την ηλικία των 20 ετών «πάνω σε τοπικές συνταγές.

Το 1921 άνοιξε το εστιατόριο «La Mère Brazier» στη Λυών της Γαλλίας, μετατρέποντας σταδιακά την πόλη σε πρωτεύουσα της γαστρονομίας.

Αφού κέρδισε τρία αστέρια Michelin, άνοιξε και δεύτερο εστιατόριο στις Άλπεις, το οποίο της χάρισε τρία ακόμη αστέρια.

Η φήμη της ταξίδεψε σε όλη τη Γαλλία, με τους πρώην προέδρους της Γαλλίας Charles de Gaulle και Valéry Giscard d’ Estaing να είναι λάτρεις της κουζίνας της, ενώ και η Γερμανίδα ηθοποιός Marlene Dietrich μαγεύτηκε από τη μαγειρική της.

via naftemporiki.gr

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED