Εβδομάδα μητρικού θηλασμού 2016 1-7 Νοεμβρίου

Γράφει η Αθηνά Γκαντήραγα

Ως μανούλα θέλω να σας πω ότι ο μητρικός θηλασμός είναι κάτι μαγικό. Είναι μαγικό να ταϊζεις το μωράκι σου και να ξέρεις ότι έχεις τη δυνατότητα να του δώσεις όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Παράλληλα νιώθεις ένα μοναδικό δέσιμο. Μία σύνδεση με το μωρό σου που θα σε συνοδεύει σε όλη σου τη ζωή. Δυστυχώς όμως η έλλειψη ενημέρωσης και εκπαίδευσης των νέων μητέρων έχει ως αποτέλεσμα το μεγαλύτερο ποσοστό των νεογνών να μη θηλάζουν.

news.ikonomakis.gr wp content uploads 2016 11 thilasmos

Σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF: Περίπου 77 εκατομμύρια νεογέννητα – ή το 1 στα 2 – δεν ξεκινούν το θηλασμό μέσα στην πρώτη ώρα από τη γέννησή τους, στερώντας τους τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, αντισώματα και την πολύτιμη επαφή με τη μητέρα τους, που τα προστατεύουν από τις ασθένειες και το θάνατο.

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ διοργανώνει τον 7 o Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας!

Σε αυτή τη γιορτή, μας δίνεται η αφορμή μητέρες να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα».

Στόχος της εκδήλωσης είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς το θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει την νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού.

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue