Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2017%2F02%2Fimages easyblog images 928 0f37c5630f83125fbe6835c0b959495b XL

Φάκελος Υπογονιμότητα: Εξωσωματική γονιμοποίηση & δωρεά ωαρίων

Το μεγαλύτερο μέρος (περίπου το 80%) των γυναικών νικούν την υπογονιμότητα και καταφέρνουν να κάνουν παιδί, αφού έχουν εμπιστευτεί κάποια από τις σύγχρονες τεχνικές και μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Τι έχει αλλάξει σήμερα και πολλά ζευγάρια δυσκολεύονται να κάνουν παιδί; Φταίει το γεγονός ότι αποφασίζουν να κάνουν μωρό σε μεγάλη σχετικά ηλικία; Πλέον με τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας στην εξωσωματική γονιμοποίηση και στη δωρεά ωαρίων, οι δύο μέθοδοι μοιάζουν μία σανίδα σωτήριας για τα ζευγάρια που προσπαθούν τουλάχιστον έναν χρόνο να τεκνοποιήσουν και δεν μπορούν.

Πριν την εξωσωματική…

Ανάλογα με τα αίτια της υπογονιμότητας, στην περίπτωση που φταίει η γυναίκα δοκιμάζονται πολλές θεραπείες πριν την εξωσωματική. Για παράδειγμα, οι διαταραχές της ωορρηξίας, μπορεί να διορθωθούν με την χορήγηση φαρμάκων, τα προβλήματα με τις σάλπιγγες μπορεί να διορθωθούν λαπαροσκοπικά κ.τ.λ.

Σε περίπτωση που οι προηγούμενες μέθοδοι δεν αποδίδουν, η εξωσωματική είναι μια διαδικασία που μπορεί να δώσει άμεσες λύσεις!

Στάδια IVF

Διέγερση ωοθηκών: Προκαλείται με διάφορους τρόπους η διέγερση των ωαρίων, ώστε να είναι πολλά σε αριθμό. Αυτή η διαδικασία επιβεβαιώνεται από εξετάσεις προκειμένου ο γιατρός να είναι σίγουρος ότι συμβαίνει σωστά.

Ωοληψία: Υπό μερική αναισθησία και με μία γρήγορη διαδικασία, λαμβάνονται τα ωάρια από την γυναίκα.

Γονιμοποίηση: Σε έναν επωαστικό θάλαμο, πραγματοποιείται η γονιμοποίηση.

Εμβρυομεταφορά: Τα έμβρυα τοποθετούνται στην μήτρα. Ο αριθμός που θα μεταφερθεί ποικίλλει ανάλογα με τα αίτια της υπογονιμότητας, την ηλικία της γυναίκας κ.α.

Δωρεά ωαρίων – πότε είναι η μόνη λύση

Μερικές γυναίκες δεν παράγουν καθόλου ωάρια ή είναι πολύ κακής ποιότητας και δεν μπορούν να γονιμοποιηθούν. Και σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει λύση με την δωρεά ωαρίων από μία δότρια γυναίκα σε αυτήν που αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Αν και η μέθοδος αυτή προκαλεί πολλά ερωτηματικά από τα νεά ζευγάρια, είναι πολύ προσεγμένη από το ιατρικό προσωπικό με εξονυχιστικούς ελέγχους για την υγεία της δότριας και της λήπτριας.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες και για τις δύο τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Κλείστε το πρώτο σας ραντεβού σε έναν από τους καλύτερους μαιευτήρες-γυναικολόγους. Μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα kgiatrasivf.gr  και βρείτε ακόμα περισσότερες πληροφορίες.   

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED