Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2014%2F10%2Fimages easyblog images 928 15abde3c81505959f6d2610e3cdfbe51 XL

Φαρφάλε με κοτόπουλο, μανιτάρια,μπρόκολο και pesto rosso από την Αργυρώ

Υλικά συνταγής
1 συσκευασία φαρφάλε
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φιλέτο κοτόπουλο στήθος
10 ντοματίνια
250 γρ. μανιτάρια
250 γρ. μικρές φούντες μπρόκολο
1 φλ. ζωμό κότας
2 συσκευασίες pesto rosso λίγο φρέσκο θυμάρι
200 γρ. γραβιέρα αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το ροδίζουμε. Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και το κρεμμύδι. Αφήνουμε να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να πίνουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και το μπρόκολο. Ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τον ζωμό και σκεπάζουμε. Σιγοβράζουμε για 10′ με καπάκι. 
Βράζουμε τα ζυμαρικά 2′ λιγότερο από ότι προτείνεται στην συσκευασία.
Κρατάμε 1 φλ. ζωμό ζυμαρικών και τα στραγγίζουμε. 
Τα ρίχνουμε στην σάλτσα. Προσθέτουμε το pesto rosso και το νερό ζυμαρικών. Βράζουμε για για 2-3′.
Αρωματίζουμε με θυμάρι. Ελέγχουμε to αλατοπίπερο. Τρίβουμε την γραβιέρα όσο είναι ζεστά τα ζυμαρικά για να λιώσει. 
Σερβίρουμε αμέσως. 
 
Πηγή: argiro

SHARE

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED