Φέτος Η Νονά Και Ο Νονός Διαλέγουν Τα Πιο Ωραία Χρηστικά Δώρα

Έρχεται το Πάσχα και ο νονός και η νονά είναι συνυφασμένος στο μυαλό των παιδιών με έναν εγγυημένο φορέα των πασχαλινών δώρων, σαν ένας επιπλέον καλός θείος ή θεία που θα τους γεμίσει με τα πολυπόθητα παιχνίδια της αρεσκείας τους!

Όμως ο ρόλος του νονού είναι και κάτι πολύ παραπάνω! Ας μην ξεχνάμε ότι χαρακτηρίζεται «πνευματικός πατέρας ή μητέρα», καλώντας να μεταβιβάσει όλα τα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα του, περνώντας στο μικρό του βαφτιστήρι όλες τις πολύτιμες αξίες και τα ιδανικά, που θα τον πλάσουν σε καλύτερο άνθρωπο!

Είναι πολύ ενδιαφέρον ν’ανατρέξουμε τη ρίζα της εμφάνισης του ρόλου αυτού στις απαρχές του Χριστιανισμού, εντοπίζοντας την παράδοση αυτού του πνευματικού καθοδηγητή!

Η ιστορία της συμβολής του Νονού

Πριν από την καθιέρωση του Χριστιανισμού το 313 μ.Χ., γνωρίζουμε ότι η πίστη αυτή καταδιωκόταν σαν παράνομη στον Ρωμαϊκό κόσμο, με βασανιστήρια και θανάτους χιλιάδων πιστών στην προσπάθεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ν’αποκηρυχθεί, επιστρέφοντας στην παγανιστική θρησκεία. Έτσι για 300 χρόνια, κάθε τελετουργία και εκδήλωση πίστης γινόταν μυστικά με κίνδυνο της ζωής του πιστού. Ο ρόλος του νονού εμφανίστηκε σαν ένα ιερό καθήκον διαμεσολαβητή, λειτουργώντας σαν το άτομο που με αυταπάρνηση εγγυόταν για κάποιον κοντινό του άνθρωπο, που ήθελε να προσέλθει στη γνώση και στην αποδοχή της νέας αυτής μυστικής θρησκείας.

Η εκκλησία έτσι και η κοινότητα των πιστών, μπορούσε να βεβαιωθεί ότι οι προθέσεις του νεοφερμένου ήταν πραγματικά έντιμες, έχοντας τη διάθεση να μαθητεύσουν για την ιστορία και τις παραδόσεις της. Καθώς η Χριστιανική πίστη αναγνωρίστηκε και καθιερώθηκε, οι βαπτίσεις των ενήλικων πιστών έγιναν λιγότερες, αρχίζοντας πλέον από την αγνή ηλικία των βρεφών και με τη βεβαιότητα ότι το περιβάλλον του παιδιού έφερε την ορθόδοξη πίστη.

Η επιλογή του νονού και της νονάς, εκτός από τα αγαπημένα μας συγγενικά πρόσωπα γίνεται πια και με βάση τους φίλους που έχουμε κοντά στην καρδιά μας, εκτιμούμε και θαυμάζουμε, σε μια προσπάθεια, η οικογένεια και η αγάπη μας να μεγαλώσουν!

Για όλους αυτούς τους λόγους, είναι σημαντικό ο ρόλος αυτός να μην υποβιβάζεται μόνο στην υλική προσφορά, αλλά να φέρει μέσα του και μικρά μαθήματα για όλα τα παιδάκια.

Μαζί με το άρωμα από τις πασχαλιές, τις ηλιόλουστες μέρες και την αισιοδοξία της Άνοιξης, ο νονός φέρνει το χαμόγελο στα προσωπάκια των παιδιών με τη χρωματιστή λαμπάδα, τα παιχνίδια, τα παραμύθια και τα καινούρια παπουτσάκια για το καλό! Εμείς ευχόμαστε οι άνθρωποι που είναι γύρω σας και σας αγαπούν να σας εμπνέουν, να σας καθοδηγούν και να σας γεμίζουν καλοσύνη και δώρα για πάντα!

Εμείς λοιπόν φέτος σας προτείνουμε κάτι διαφορετικό, χαρούμενο αλλά χρηστικό. Διαλέξτε τους όμορφους, χρωματιστούς πάτους christou1910

Η σωστή ανάπτυξη του πέλματος ξεκινά από… τα πρώτα τους βήματα! Στην Christou1910, η στήριξη του παιδικού ποδιού με τους ειδικά σχεδιασμένους ανατομικούς πάτους και συντροφιά τα φανταστικά τερατάκια της εικονογράφου Elise Gravel, γίνεται παιχνίδι!

Το αφρώδες, διαπνέον υλικό στηρίζει την ποδική καμάρα και χαρίζει στα παιδικά ποδαράκια τον σωστό βηματισμό τους, προστατεύοντας από τριβές, κραδασμούς και πλατυποδία.

Τα βιολογικά εκχυλίσματα από αιθέρια έλαια «ντύνουν» το παιδικό παπούτσι με φυσικά αρώματα, δημιουργώντας ένα άνετο και φιλικό περιβάλλον για το τρυφερό πέλμα, εμποδίζοντας την υγρασία, την κακοσμία και την ανάπτυξη μυκήτων.

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue