Focaccia με δεντρολίβανο, θυμάρι και ρίγανη από την Αιμίλια Αντωνίου

Αυτή την συνταγή να είσαστε σίγουροι ότι μόλις την βάλετε στον φούρνο θα σας χτυπήσει ο γείτονας την πόρτα από την υπέροχη μυρωδιά.

Από την Αιμίλια Αντωνίου & My kitchen Stories

 

ΥΛΙΚΑ

5 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΜΑΓΙΑ

2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ

1 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ

ΞΥΣΜΑ 1 ΛΕΜΟΝΙΟΥ

2-3 ΚΛΩΝΑΡΙΑ ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ, ΡΙΓΑΝΗ & ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ (ψιλοκομέννα και βάζουμε τα μισά στην ζύμη και τα άλλα μισά τα φιλάμε στην άκρη)

1 Κ.Σ. ΑΛΑΤΙ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χλιαρένουμε το γάλα και ρίχνουμε μέσα την μαγιά. Αφού διαλυθεί το αφήνουμε λίγο αφρίσει.

Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ και χτυπάμε περίπου 2 λεπτά μέχρι να γίνει μια μαλακή ελαστική ζύμη και την βάζουμε σε ένα μπωλ αφού το έχουμε περάσει με λάδι. Το σκεπάζουμε με μία πετσέτα για 1 ώρα.

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υπόλοιπα μυρωδικά (δεντρολίβανο, θυμάρι και ρίγανη) και τα τσιγαρίζουμε πολύ λίγο.

Κόβουμε την ζύμη στα 2 όταν είναι έτοιμη και την απλώνουμε με τα χέρια μας σε 2 στογγυλά ταψάκια και κάνουμε με τα δάχτυλά μας ελαφριές λακουβίτσες πάνω στην ζύμη.

Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι την ζύμη και ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα μυρωδικά που τσιγαρίσαμε.

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκινήσει από επάνω στον αέρα.

 

12071308 10207529970231945 1405834267 n 1

 

12033320 10207530453044015 1690678069 n

 

12063952 10207533895730080 1845474441 n

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue