Φωτεινή Κωστούλη: «Με Εμπνέει Η Γυναίκα Που Δεν Έχει Ηλικία»

Την Φωτεινή Κωστούλη την γνώρισα πριν 3 χρόνια από την Τζένη Οικονόμου. Η θετικότητά της και η αύρα της μου είχε ταιριάξει από την πρώτη στιγμή. Είναι μία γυναίκα που έχει να δώσει πολλά. Οι συλλογές των κοσμημάτων της είναι αναγνωρίσιμες από όλους. Τα κοσμήματα της δεν περνάνε απαρατήρητα και έχει ένα στυλ μοναδικό και ξεχωριστό. Τα κομμάτια της είναι έργα τέχνης και έχουν φιλοξενηθεί σε γκαλερί, μουσεία και έχουν χρησιμοποιηθεί από σχεδιαστές μόδας σε πολλά fashion shows στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σήμερα έχουμε την χαρά να την φιλοξενούμε στο likewoman.gr.

Φωτεινή μου πες μας πότε άρχισε το “ταξίδι” σου με το κόσμημα και τι έκανες πριν από αυτό?

Η αλήθεια είναι ότι από παιδί μου άρεσαν τα κοσμήματα και μάλιστα τα πιο περίεργα. Tο ταξίδι αυτό λοιπόν ξεκίνησε ερασιτεχνικά πριν 20 χρόνια στην αρχή ως χόμπι, μιας και είχα την δυνατότητα να βρεθώ από την πρώτη στιγμή μέσα στο εργαστήριο της πεθεράς μου. Έτσι λοιπόν άρχισα να φλερτάρω έντονα με το κόσμημα και αυτό σιγά σιγά έγινε αγάπη. Το 2014 το Aelia Selection ξεκινάει το ταξίδι του.

Πες μας ποιες είναι οι πιο αγαπημένες σου συνεργασίες?

Είμαι πολύ χαρούμενη και ευγνώμων γιατί έχω αρκετές συνεργασίες και μάλιστα πολύ ωραίες και δυνατές, με κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για αυτό που κάνουμε, την τέχνη και την μόδα. Είχα την τύχη να γνωρίσω ωραίους ανθρώπους – καλλιτέχνες που μου εμπιστεύτηκαν διάφορα Project και στη συνέχεια αυτά να γίνουν δυνατές φιλίες

Ποια είναι τα Project που έχεις λάβει μέρος και έκαναν την δουλειά σου να απογειωθεί?

Νομίζω ότι η έκθεση A Jewel Made in Greece στο Museum of Modern Art το 2017 στη Νέα Υόρκη ήταν μια στιγμή που απογείωσε το Aelia Selection. Όμως η αλήθεια είναι ότι όλα τα projects τα αγαπώ, ήταν πολύ δυνατές και ωραίες στιγμές. Γνώρισα πολλούς και ενδιαφέροντες ανθρώπους σε Ελλάδα και εξωτερικό που μου έδωσαν την δυνατότητα να δημιουργήσω.

Έχεις άγχος όταν δημιουργείς?

Καθόλου, η δημιουργία είναι ζωή και οξυγόνο για μένα. Μου δίνει την δυνατότητα να εκφραστώ. Απολαμβάνω την κάθε στιγμή δημιουργίας.

Η Τζένη Οικονόμου φοράει Aelia Selection

Τι αλλαγές έχουν γίνει στο κομμάτι της δουλειά σου τον τελευταίο καιρό?

Η πανδημία του covid 19 έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα παγκοσμίως, καθώς υπάρχει μια στασιμότητα και μια αναμονή σε όλα. Όλοι περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και η αγορά βρίσκεται σε μια ανησυχία. Όμως είμαι αισιόδοξη και πιστεύω ότι όλα αυτά θα έχουν ένα αίσιο τέλος. Η τουλάχιστον θα προσπαθήσω το brand Aelia Selection να είναι ευέλικτο με στόχο να παραμείνουμε ενεργοί και δημιουργικοί. Για αυτόν τον λόγο παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην διεθνή βιομηχανία της μόδας, της τέχνης, και του τουρισμού που πλήττονται. Σχεδιάζουμε νέους τρόπους με τους οποίους θα είμαστε στην αγορά. Νομίζω το καλό ομαδικό πνεύμα είναι απαραίτητο τώρα όσο ποτέ άλλοτε.

Δημιουργείς εκπληκτικά κοσμήματα και πολύ διαφορετικά, από που προέρχεται η έμπνευση σε κάθε σου συλλογή?

Θεωρώ ότι όλα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους. Όλα είναι ενέργεια και όλα έχουν φως, οπότε όλες οι συλλογές μας είναι μεταξύ τους συνδεδεμένες και συμπληρώνουν η μία την άλλη. Η έμπνευση μου ξεκίνησε από το μπλε του Αιγαίου μας και το φως της Δήλου, όμως στη συνέχεια αυτό έγινε ολόκληρη η γη και ένα βράδυ σε ένα νησί αυτό έγινε συνομιλία με το σύμπαν. Πολύχρωμο, όπως ο κάθε άνθρωπος με τη διαφορετικότητά του, με κίνηση καθώς όλα είναι ενέργεια και πηγαινοέρχονται. Η έμπνευση είναι παντού και σε κάθε στιγμή.

Έχεις όνειρα που δεν έχεις πραγματοποιήσει μέχρι τώρα και ποια ?

Ναι έχω πολλά όνειρα και στόχους και δουλεύω πάνω σε αυτούς με σκοπό να τους πραγματοποιήσω. Πιστεύω ότι ακόμη δεν έχω κάνει τόσα πολλά ώστε να πω ότι είμαι ικανοποιημένη. Άλλωστε η τέχνη και η δημιουργία δεν έχουν όρια.

Από τι υλικά είναι φτιαγμένα τα κοσμήματα σου?

Ανάλογα με την κάθε συλλογή, χρησιμοποιώ τα υλικά που θα την αναδείξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έχω χρησιμοποιήσει ασήμι, ορείχαλκο, σμάλτο, πολύτιμες και ημιπολύτιμες πέτρες, κάρβουνο αλλά και ανακυκλώσιμα υλικά.

Απογοητεύεσαι συχνά?

Έχω απογοητευτεί αρκετές φορές στη ζωή μου όμως πάντα αναλογίζομαι ότι όλα είναι θέμα επιλογών. Άρα κάνοντας τις επιλογές μου είμαι σχεδόν έτοιμη για κάθε αποτέλεσμα. Με αυτόν τον τρόπο προχωρώ πάντα παρακάτω.

Σε ποιες γυναίκες απευθύνεσαι και ποιες γυναίκες θεωρείς ότι είναι έμπνευση για εσένα?

Τα κοσμήματα μας απευθύνονται σε γυναίκες που έχουν γνώμονα την αγάπη τους για την τέχνη και τη μόδα. Τις γυναίκες που αγαπούν τα κοσμήματα και τους αρέσει να ξεχωρίζουν με το στυλ τους.
Οι γυναίκες που με εμπνέουν είναι οι γυναίκες που είναι αυθεντικές και τολμούν να φορέσουν όλα όσα τις κάνουν να αισθάνονται ωραίες, πρώτα από όλα για τον ίδιο τους τον εαυτό. Με εμπνέει η Ελληνίδα γυναίκα, την θεωρώ πολύ σικ και με ξεχωριστό αέρα. Επίσης με εμπνέει η γυναίκα που δεν έχει ηλικία γιατί αισθάνεται καλά σε όποια ηλικία και αν είναι.

H Τάνια Νικολοπούλου φοράει Aelia Selection

Πως βλέπεις την επόμενη ημέρα?

Η επόμενη μέρα … είναι περίεργο γιατί πρώτη φορά νομίζω ότι όλα είναι ρευστά και όλα είναι σε αναμονή. Δεν έχουμε τον έλεγχο και αυτό δημιουργεί ανασφάλεια. Παρόλα αυτά και επειδή έχουμε πολλά όνειρα για να πραγματοποιήσουμε, είμαι ευγνώμων για όλα όσα έχω καταφέρει μέχρι σήμερα και παραμένω ψύχραιμη και αισιόδοξη, με την πίστη πως θα τα καταφέρουμε και τώρα.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου χόμπι?

Μου αρέσει το κολύμπι, το περπάτημα και το διάβασμα.

Τι έκανες όλο αυτό το διάστημα που έμεινες σπίτι? Η καραντίνα σε επηρέασε θετικά ή αρνητικά?

Βρήκα την ευκαιρία να ξεκουραστώ και να κοιμηθώ λίγο παραπάνω, να περάσω δημιουργικό και ευχάριστο χρόνο με την οικογένεια μου. Κατάφερα να επαναπροσδιοριστώ και να ξεκινήσω να δουλεύω πάνω σε πράγματα που είχα αφήσει λόγω έλλειψης χρόνου αλλά και πάνω σε νέους στόχους. Είχα τον χρόνο να σκεφτώ και να βελτιώσω τον τρόπο που δουλεύω με σκοπό να έχω περισσότερο χρόνο ελεύθερο. Οπότε έβαλα νέες βάσεις στην καθημερινότητα μου. Δεν ήμουν από αυτούς που παραπονέθηκαν, είμαι ευέλικτη και πάντα βλέπω τα πράγματα από την θετική τους πλευρά.

Αν σου δινόταν η ευκαιρία τι θα ήθελες να αλλάξεις ή να καλυτερεύσεις;

Θα ήθελα να έχουμε όλοι τις ίδιες ευκαιρίες και την ίδια ποιότητα ζωής. Μετά όλα είναι θέμα επιλογών.

Μία ευχή σου;

Εύχομαι να τελειώσει όλο αυτό όσο το δυνατόν πιο σύντομα και να μείνουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι όρθιοι, υγιείς και δυνατοί. Υγεία για όλο τον κόσμο, ήρθε η στιγμή να καταλάβουμε ότι είναι τελικά το πιο σημαντικό.

Την Φωτεινή Κωστούλη θα την βρείτε στα social facebook | Instagram | web

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue