Εσύ Έχεις Τα Πινέλα, Εσύ Και Τα Χρώματα. Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα! Φτιάξε Τη Θέα Του Χώρου Σου!

Αγαπημένη μου, σου αρέσει η ζωή στην πόλη και οι έντονοι ρυθμοί της, …κι εμάς! Τι γίνεται όμως όταν έρχεται η ώρα να χαζέψεις τη θέα από από το παράθυρο… και το μόνο που βλέπεις είναι γκρι τοίχους και τα φρεσκο-απλωμένα ρούχα των γειτόνων; Δημιούργησε τον δικό σου παράδεισο, φτιάχνοντας τη θέα και την ατμόσφαιρα του χώρου σου, όπως σου αρέσει! Πάρε ιδέες:

1.Μια λεπτή κουρτίνα, ώστε να μπορεί να εισέρχονται το φως και ο αέρας είναι μια ωραία και οικονομική λύση. Έτσι θα έρχεσαι σε επαφή με τον έξω κόσμο, …μόνο όταν το επιλέγεις…και με τρόπο που σίγουρα σου αρέσει!

2.Καλή ενέργεια με φυτά και τα λουλούδια! Γέμισε το μπαλκόνι σου με όμορφα, ψηλά φυτά για να δημιουργήσεις ένα πράσινο ”τοίχο”, κρατώντας συγχρόνως μακριά τα αδιάκριτα βλέμματα.

3.Μια άλλη λύση είναι το χρωματιστό γυαλί, ή αυτοκόλλητα επάνω στα τζάμια σου. Μην το φοβηθείς, στην αγορά υπάρχει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σίγουρα θα βρεις αυτό που σ’ αρέσει!

4.Διακοσμητικές μεμβράνες για τα τζάμια είναι μια ακόμα λύση για σένα! Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά σχέδια και μοτίβα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορείς να φτιάξεις το σχέδιο που θες. Επιπλέον, μερικές μεμβράνες είναι ηχομονωτικές και έχουν φίλτρα για το φως του ήλιου, χωρίς να επηρεάζουν την ορατότητα. Είναι μια λύση που χρειάζεται να ξοδέψεις λίγο παραπάνω χρήματα, αλλά σου παρέχει και άλλα πλεονεκτήματα, εκτός από αισθητική.

5.Μπορείς να τοποθετήσεις πάνελ, αντί για πατζούρια. Με το στοιχείο αυτό, θα δημιουργήσεις μια ωραία αίσθηση ιδιωτικότητας και υπέροχο στυλ στο χώρο σου. Μην ξεχνάς ότι τους καλοκαιρινούς μήνες με έντονη ηλιοφάνεια, τα πάνελ θα λειτουργούν σαν σκίαστρα.

6.Είναι αλήθεια ότι παράθυρα βιτρό έχουμε συνηθίσει να συναντάμε στις καθολικές εκκλησίες. Ωστόσο, με προσεγμένο σχεδιασμό μπορούν να αναβαθμίσουν το στυλ του σπιτιού σου,… χωρίς να θυμίζει εκκλησία. Για τη διακόσμηση του χώρου με ύφος art nouveau μπορείς να διαβάσεις σε προηγούμενο άρθρο https://www.likewoman.gr/spiti/diakosmisi-kai-style-2.html.

Τώρα λοιπόν μπορείς να το υιοθετήσεις και στα παράθυρα σου!

Find out more about us here:

www.positivearchitects.gr

Follow us in social media:

FB:

facebook.com

facebook.com/Positive-Architects

Instagram:

instagram positive_architects

instagram katerina_efthymiou

Llinkedin:

linkedin /katerina-efthymiou

Κατερίνα Ευθυμίου Positive and Architects

Είμαι Αρχιτέκτων Μηχανικός και τα τελευταία χρόνια διατηρώ το αρχιτεκτονικό γραφείο «Positive+Architects» στην Αθήνα. Η αγάπη για την αρχιτεκτονική και το design με οδήγησε στις 5 τελικές υποψηφιότητες για το Διεθνές Βραβείο Ελληνίδας (Greek International Women Award), με το έργο «6 νέες κατοικίες με containers». Παράλληλα, η ενασχόληση με την τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα είχαν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία του «Servio», μιας καινοτόμου εφαρμογής για κινητά για το χώρο της εστίασης.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue